Mi okozhatja, hogy egyes törlőkendőkkel forró edényeket megfogva érdekes illatot eresztenek?
A kereskedelemben kapható egyes törlőrongyok, "kockás" konyha rongyok, amiket pl forró edények fülének megfogására is szokás használni (valamint asztalterítőnek is), elsősorban a sütőből kivett tepsi magas hőmérsékletű fülét megfogva a textília érdekes, inkább kellemesnek, mintsem kellemetlennek mondható szagot ereszt.
Leginkább a szőlőhöz hasonlatos az illat, azon belül is a kékszőlő illatához (pl Szagos Izabell fajta, vagy boltokban kapható kékszőlő ital).
Véleményünk szerint a textília műszálat is tartalmazhat, aminek elbomlása és a monomer esetleg oligomer felszabadulása okozhatja az édeskés illatot.
Én a lenszálakra tippelnék.
Melegítve annak van szerintem ilyen édeskés szénaillata.
Utánamásztam, ezek a jobb konyharuhák 100% pamutból vannak.
Szóval nem a len, hanem a gyapot illata.
Értem, de nekünk odahaza nem ám a legjobb van, hanem ezek alighanem illegális Ukrán importból érkeztek hazánk valamelyik falusi kirakodópiacára, és ott találtak aztán gazdára: nagymama megvette a bolt előtti kofától, majd egy óvatlan pillanatban nekünk ajándékozta.
Mi tulajdonképpen polisztirol tartalomra és felszabaduló sztirolra gyanakodtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!