Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az adrenalin és a tesztosztero...

Az adrenalin és a tesztoszteron között van összefüggés?

Figyelt kérdés
pl: magasabb adrenalin szinten több tesztót tud előállítani a szervezet ? vagy épp fordítva ?

2017. aug. 10. 15:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem elsődleges kiváltó oka ugyan a tesztoszterontermelésnek, de igen, a magas adrenalinszint is serkentőleg hathat rá.
2017. aug. 10. 17:18
 2/6 sadam87 ***** válasza:

Nem tudok róla, hogy lenne ilyen összefüggés. A hormonok angol wikipedia oldalain nem írnak ilyesmiről.

Illetve kicsit utána keresve olyan cikket találtam, amelyek eredményei arra utalnak, hogy a nagyon magas adrenalin szint csökkentheti a tesztoszteron termelést.

[link]

[link]

[link]

#Nyctea Alba

"igen, a magas adrenalinszint is serkentőleg hathat rá."

Ehhez tudnál forrást adni?

2017. aug. 10. 18:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Te jó ég, tényleg, igazad van Sadam!

Anno egyetemen elég részletes ábrákat kaptunk az egyes hormonokról, mi, hogyan, milyen hatással van az adott hormon termelődésére, illetve hogy az illető hormon hol milyen hatást fejt ki. Csak fejből írtam a válaszom, mert még rémlett a tesztoszteronhoz tartozó ábra, de ezek szerint pont fordítva emlékeztem rá valamiért :/

Google-ön rákeresve egyébként szerintem megtaláltam ugyanazt a cikket. Szóval elnézésed kell kérnem, kérdező, hülyeséget írtam!

2017. aug. 10. 19:34
 4/6 sadam87 ***** válasza:

#Nyctea Alba

Anno nekünk is mutogattak ilyen szép ábrákat... Őszintén szólva annyi maradt meg, hogy az alkohol hogyan hat a vazopresszinre. :S :D

Úgyhogy a hormontannal (és sok más élettani témával) kapcsolatos tudást azóta is pótlom.

2017. aug. 10. 19:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem meg ideje frissíteni az ismereteimet, úgy tűnik :D
2017. aug. 11. 00:35
 6/6 A kérdező kommentje:
😊
2017. aug. 12. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!