Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen tudományos magyarázata...

Milyen tudományos magyarázata van annak, ha egy élettelen tárgy magától megmozdul/elmozdul?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy az asztal közepén lévő váza hozzá csapódik a falhoz, hanem 1-2-3 centit elmozdul magától például. Vagy kinyílik az ajtó stb...
2017. júl. 27. 14:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Akkor meg van oldva. Elcsúszott rajta.

Én mosogatásnál tapasztaltam, hogy a vizes konyhapultra tett edény elcsúszik magától.

2017. júl. 27. 20:52
 12/17 anonim ***** válasza:
Ja, a tudományos magyarázatát nem tudom, azt majd valaki okosabb.....
2017. júl. 27. 21:03
 13/17 A kérdező kommentje:
A fenébe! Már azt hittem hogy
2017. júl. 27. 21:29
 14/17 A kérdező kommentje:

Szupererőm van.

Köszönom a választ, kellően tudományos volt :D

2017. júl. 27. 21:30
 15/17 Wadmalac ***** válasza:
100%

ŰPróbáld ki, hogy hűtőbe teszel egy poharat (nem fagyasztóba, csak a dima hűtő részbe), amikor jól lehűlt, kiveszed és szájával leteszed jól bevizezett tükörsima asztalra, üveglapra.

Amint felmelegszik és kitágul bent a levegő, illetve párolog bent valamennyi vízgőz, megindul mint a légpárnás hajó.

A pohár ilyenkor nem is érintkezik az asztallal, egy vízhártyán "úszik", a súrlódás nulla, csak a víz viszkozitása akadályozza valamennyire a mozgást. Körülbelül olyan ez, mint a korcsolya a jégen.

Ha a váza alja nem totál sík, hanem kicsit homorú és az aljának a perme elég jó sík, simán megúszhat ugyanígy.

2017. júl. 28. 07:40
 16/17 anonim ***** válasza:
Igen, èn is ilyesmire gondoltam, mert mosogatáskor a melegvíztől meleg a tányèr, ès ha így teszem vizes felületre, akkor szokott elmozdulni.
2017. júl. 28. 08:17
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát! Hasznos volt!
2017. júl. 28. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!