Mi alapján tudják megállapítani, hogy valaki melyik ősanyától származik?
"de így nem, hogy az egész emberiségnek."
Az egész MOSTANI emberiségnek!
A múltban nem mindenkinek! Nyilván csak a saját utódainak!
Ezt nem vetted észre az írásomban!
...viszont MÁRA már minden egyes ember az ő rokona.
Ja, és még egy: mindehhez hozzá kell tenni, hogy "mai tudásunk szerint".
Mert lehet, hogy holnap találunk az Amazonas mentén egy olyan törzset, amelyikről kiderül, hogy nem az ismert ősanyától vagy apától származik, hanem egy még régebbitől. Akkor ezt majd helyesbíteni kell.
Vagy esetleg valamilyen kevésbé ismert népcsoportot még nem néztünk meg elég jól.
De azért ez nem valószínű, mert az amazonasi ősemberek is keveredtek másokkal, akiket meg már ismerünk. Csak akkor fordulhatna elő, hogy teljesen mások, ha már legalább 30-50000 éve élnének elszigetelve, ami szinte lehetetlen.
Én nem láttam olyat, hogy "mostani", én azt láttam, hogy azt írtad, a "létező teljes" emberiségnek lesz az ősanyja illetve ősapja.:)
Ezt a jövőre tekintve szerintem nem lehet kijelenteni éppen azért, mert a rasszok elkülönülhetnek és több külön ősanyjuk és ősapjuk lesz. Ez a közös ősanya csak a múltban létezik szerintem, a múltban lehet, hogy volt egy olyan ősanya, ami minden ma élő embernek az őse, de fordítva nem igaz, hogy valamely mostani ember lesz az összes jövő emberének az ősanyja ill ősapja.
És azt sem írtad korábban, hogy ha az összes többi rassz kipusztulna. Ezt csak most írtad. Miért pusztulna ki?? Ha az összes többi rassz kipusztulna, akkor sem lenne ez igaz, mert lehetetlen, hogy az emberiségből kiválljon egy népcsoport és az elkezdjen szaporodni keveredés nélkül. Már minden közösségben több féle haplotípus van külön külön a férfiakban.
"Az Y kromoszóma szintén nem keveredik, az is csak osztódik. Y-ősapáról beszélünk."
Ezt tudom, de ez egy folyamatos folyamat. Nincs olyan, hogy x év múlva szerintem. Minden férfi a fiúgyerekének adja tovább, tehát tovább él minden "ősapa", aki fiú gyereket nemz.
" mert lehetetlen, hogy az emberiségből kiválljon egy népcsoport és az elkezdjen szaporodni keveredés nélkül."
Én ezt úgy értettem, hogy azonos ősapától és ősanyától származó emberek. Ez lehetetlen. Lehet a párom és én is különböző ősanyától származunk, de ha egy adott tömeg kivállna, a férfiaknál kizárt, hogy mindannyian ugyan attól az ősapától származnak. kivéve az olyan benszülötteket, akik nem keveredtek még senkivel. Nem látok arra esélyt, hogy ők elszaporodnának, a többi ember meg kipusztulna.
"Aztán akárhány ezer éven belül a többinek az utódai kipusztulnak. "
Ezt írtad, nem azt, hogy a rasszok kipusztulnak, azt visszavonom, bár szinte egy és ugyan az. Elárulnád, hogy hogyan lehetséges, hogy kipusztulnak?
"a férfiaknál kizárt, hogy mindannyian ugyan attól az ősapától származnak."
"Elárulnád, hogy hogyan lehetséges, hogy kipusztulnak?"
Nagyon egyszerű: amelyik apának nem születik fia, annak a vérvonala kipusztul.
Márpedig az TUTI, hogy minden generációban VAN ilyen férfi.
Tehát egy idő múlva szinte biztos, hogy már csak egyetlen apa fiai léteznek - és akkor ő az ősapa.
Kivétel lehetséges, ahogy írtam:
1: ha az emberiséget fizikailag kettéválasztod, és az egyik fele elmegy mondjuk a csillagokba, és SOHA nem jön vissza.
Na, akkor a KÖZÖS ősapa az marad, aki volt.
A SAJÁT ősapa a két csoportban külön-külön meg ugye mindig a következő, ahogy megy az idő.
2: ha MESTERSÉGESEN gondoskodsz róla, hogy márpedig a vérvonalak NE pusztuljanak ki.
A rasszok azért nem szűnnek meg ilyenkor, mert azok másképp öröklődnek.
Nem hiszem, hogy a vérvonala kipusztul, a lány utódaiban tovább él, csak a férfi utódoknak nem ő lesz az ősapja.
Európán belül kb 10 ősapát különítenek el. Továbbra sem értem, hogy ez hogy lenne lehetséges, hogy csak egynek a férfi leszármazottjai nemzenének fiú utódokat.
"a lány utódaiban tovább él"
Az Y kromoszóma?
Erősen csodálkoznék rajta.
Természetesen a TÖBBI tulajdonsága igen... de itt ugye Y-ősapáról volt szó?
A másik: 70e év alatt fogytak el az utódai. Ebben meg azért fölösleges kételkedni, mert megnézték.
Egyetlen ősapa Y kromoszómája maradt meg mára.
Az, hogy pont ő, meg pont mára - az részben a véletlentől függ.
Én ezt nem így tudom. Én olvastam, hogy csak a magyarság pl döntően 4 ősapától ered a megvizsgált férfiak alapján..
""a lány utódaiban tovább él"
Az Y kromoszóma? "
Nem, nem az y kromoszóma. Csak te beszélsz erről. És az nem igaz, hogy a vérvonala kipusztul, egy csomó minden mást tovább örökíthet a lány utódai által, az y kromoszómát nyilván nem fogja, de nem pusztul ki a vérvonal..
"Egyetlen ősapa Y kromoszómája maradt meg mára.
Az, hogy pont ő, meg pont mára - az részben a véletlentől függ."
Tehát ezt nem értem egyáltalán. Mi az, hogy egyetlen, amikor több ősapáról beszélnek, részben ez alapján állapítják meg a származást..
Csak egy érdekesség, kicsit kapcsolódik a témához:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!