Mi történik az izomzattal sportolás után?
Abból a szempontból érdekelne, hogy futóknak is ajánlják a tejsavófehérje fogyasztását (is) az izomtömeg megtartása érdekében. És mindezt az edzést követően (ill. előtte is). Regeneráció szempontjából (sérülések), meg hogy megakadályozzák a lebontó folyamatokat (fehérjebontás), és azt is írják, hogy vissza kell fordítani a lebontást... Van ahol konkrétan az izomsejtek lebomlásáról írnak. Vagy csak a fehérjékre céloznának, csak kis zavar keletkezett. Ez a fajta lebontás tényleg visszafordítható? Mégis milyen folyamat játszódik le? A tejsavófehérje serkenti az izomzat építését? - ezt is írták. Jó persze, valamiből épülnie kell, de miért kell rögtön fogyasztani? Később nem épül? Vagyis, ha sportolunk, és nem pótoljuk rögtön, elveszítjük az izomzatot... -
mármint ez alapján, de így a múltban elég érdekes lehetett, mert volt élet a tejsavófehérje porok előtt is. Valaki le tudná írni a folyamatot/az általam olvasott dolgok hibáit? Vagy tudtok egy jó könyvet ajánlani? Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!