Edzés közben remegek, főleg fekvőtámasznál, mit lehet ellene tenni? Mi okozhatja? Más tapasztalt-e ilyet, ha igen akkor megtudta oldani úgy, hogy továbbra is rendszeresen edz?
Már legalább 2 éve edzek, saját testsúllyal (még sosem voltam konditeremben.) A fegyencedzést csinálom. Még sohasem ittam kávét, energiaitalt és mindig legalább 8 órát alszom. Nem szoktam stresszelni semmi, türelmes és nyugodt természetű vagyok. Edzés előtt nem szoktam sokat enni, többnyire egy pohár víz és egy müzliszelet, edzés után szoktam enni.
A lényeg a lényeg, hogy a remegést a fekvőtámaszoknál, tolóckodásnál tapasztalom leginkább, de akkor is remegek, amikor has, hát vagy láb-ra edzek. és ilyenkor csak azon a testrészemen remegek, ami feszül, pedig gond nélkül megy, egyáltalán nem érzem megerőltetőnek, de egyre jobban zavar...
Már olvasgattam hogy mi okozhatja, de inkább megkérdezem itt is, ha lehet, akkor olyan válaszoljon aki biztosra tudja az okát, vagy tapasztalt hasonlót. előre is köszönöm!
Én akkor szoktam remegni, ha ténylegesen elfáradtam, és jól megedzettem az izmaimat.
Folyadékot iszol közben? Kötelező és edzés előtt is
Jobban utána néztem és arra jutottam, hogy a remegés oka nem lehet magnéziumhiány, se CH hiány, nem okozhatja megerőltetés/ túlterhelés sem.
Arra jutottam, hogy a stabilizátor izmok nem elég erősek, elvileg ezt elég egyszerűen lehet korrigálni, azzal ha a lassítjuk a negatív szakaszt egy ismétlés során. Elvileg, ha a fekvőt nem 1 sec le, 1 sec kitartás és 1 sec fel módra csinálom, hanem 4 sec le, 2 sec kitartás és 1 sec fel, akkor hónapok alatt megszűnhet a remegés. Ez a negatív edzés bármelyik gyakorlatban elvégezhető csak a gyakorlatok sebességét kell csökkenteni. Valószínűleg működni fog, mostantól így fogok edzeni + plank-al még kiegészítem az edzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!