Ha az idő relatív, márpedig az, akkor hogyan mondhatjuk ki, hogy az Univerzum X éves?
Igen: méghozzá a SAJÁT világvonalunkon.
Másvalakinek a sajátidejét nem tudod mérni - csakis számítani. Ha TE méred az Ő idejét, akkor nem a sajátidejét méred, hanem az általad mérhető időt, ami minden különböző vonatkoztatási rendszerből más lesz.
SAJÁT idő pedig EGYETLEN van: A SAJÁT MAGAD ÁLTAL MÉRT.
én tudom mérni mások saját idejét is.
Ha nem ordibálsz többet, azt is elárulom, hogy hogyan kell.
Ja, egyébként egy teljesen véletlenszerű világban tényleg nem tudnánk megmondani a világ korát, mivel a különböző világvonalai szerint teljesen más idő lenne mindenhol.
Azonban a MI világunk olyan felépítésű, hogy szimmetrikus és egyforma a nagy része az ősrobbanástól, és EZÉRT létezik egy olyan idő benne, ami egyforma a világ nagy részén. EZT vehetjük a világ korának.
Az egyidejű sem egyidejű két különböző pontból nézve.
Ami az egyik pontból két egyidejű eseménynek látszik, a másik nézőpontból egymás után történik.
Igen, annak LÁTSZIK.
Már mondtam, hogy utána tudsz SZÁMOLNI, és így ki tudod számolni az időket.
ABSZOLÚT IDŐ továbbra sincs, tehát nem mondhatod azt, hogy minden nézőpontból egyidejű.
Utána tudsz számolni? Na, ez érdekes.
Virítasz valamit?
Nem kell sokat számolni.
Ha a világ középpontjából méred, akkor a jelenlegi világ minden üres pontján nagyjából ugyanannyi idő telt el, a szimmetria miatt. EZ a világ ideje.
Az idő tulajdonságai miatt ez kb. megegyezik azzal az idővel, amit mi sajátidőnknek mérünk.
Tehát azt az írást, amelyben azt ordibálod hogy NINCS ABSZOLÚT IDŐ, illetve ki lehet SZÁMOLNI, azzal bizonygatod, hogy nem kell kiszámolni, mert van abszolút idõ. Wow.
Na jó, most megint nem érdekel a téma.
Hol hallottad, hogy az univerzumban az ősrobbanáskor álló dolgok ugyanolyan idősek?
(nálam is előjött közben, hogy hogyan lehet kezelni, ha kauzalitási horizonton túl levő dolgokat kötünk össze cérnával még akkor, amikor nincsenek azon túl)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!