Mennyi idő alatt zuhanna bele a Föld a Napba ha megállna Nap körüli pályáján?
Becslések, konkrét válaszok is érdekelnének... milyen ötletetek van?
Köszi előre is!
"akik szerint csak a reál tudomány ér bármit is"
Nem, egyáltalán nem így gondolom.
Ezért nem azt írtam, hogy soha ne írj ide, hanem azt, hogy TUDOMÁNYOS kérdésre ne válaszolj soha.
Szövegértelmezési problémád is van?
Az már elég baj... azt hittem, hogy legalább humán oldalon rendben vagy.
Az stimmel, hogy az oktatásunk szégyene. Ugyanis olyan ember nem jöhet ki az iskolából, aki ENNYIRE sötét - AKÁR humán, AKÁR reál téren.
Maradjunk annyiban hogy mindenki az oktatás szégyene aki a google-t nem bírja használni.
Tényleg olyan nehéz?
A 2-es vagyok:
A gondolatmenetem egyébként helyes, simán használható a Kepler-törvény, de vétettem egy hibát: a keskeny ellipszis nagytengelye fele akkora, mint a Föld pályasugara, hiszen a Nap a fókuszban van, ami gyakorlatilag a pálya másik végpontja.
Ilyen módon a III. tv. miatt mivel a keringési idő a pálya 3/2-ik hatványával arányos, ezért 0,5^(3/2)-nel kell szorozni, azaz 0,3535-tel.
Mármost 365*0,3535=129 nap
és ennek a felét kell venni, mert ez esetben a keskeny ellipszis felét teszi meg a Napba esésig.
Vagyis 64,5 nap a megoldás, és továbbra sem kell semmilyen integrálás.
Hoppá tényleg, így igaz.
Szerintem zárjuk most már le, megvan a (most már)helyes válasz :)
az érzés amikor le van pontozva az a válasz, amelyik figyelembe veszi, hogy a gravitációs vonzás változik a távolság függyvényében, de max pontos, amelyik elhanyagolja.
;_;
15:
Senki nem mondta, hogy nem változik, és nem is használtuk fel! Persze, hogy változik, csakhogy ez nem érdekes a kérdés szempontjából. A Kepler-törvények épp amiatt olyanok, mert épp olyan a gravitációs törvény, amilyen. Az pedig négyzetesen függ a távolságtól, NYILVÁN.
A Kepler-tv.-ben benne van, amiről beszélsz, tehát figyelembe van véve a változó grav. erő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!