Ulmi kérdése:
Hogyan hoznak létre eper, csoki, ananász stb. illatú mentát? Bazsalikommal is érdekelne, fahéj, citrom, csoki illatúakat láttam.
Figyelt kérdés
2017. ápr. 3. 12:57
1/5 anonim válasza:
Mármint mentát, vagy mentolt? Nem mindegy. A menta egy növénynemzetség megnevezése, míg a mentol az egy vegyülettípus (amit eredetileg ezekből a növényekből nyertek/nyernek ki).
Ha utóbbira gondoltál, akkor úgy, hogy az adott illatanyagot hozzákeverik a mentolhoz.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, a növényre gondoltam. :)
2017. ápr. 3. 14:19
3/5 anonim válasza:
Vannak természetes változatok, amiknek enyhén nem-menta illata is van. Ezeket kezdték válogatni, az erösebb illatúakból szedtek amgot, ezeket porozták össze, amíg kialakult az egyre erösebb, határozottabb "célillat"
4/5 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ez a pozitív szelekció, szerintem vizuális jegyek (szín, méret, alak stb.)alapján működhet, de gondolod, hogy végigszaglásznak egy csomó növényt, hátha találnak új illatokat? Nehezen tudom elképzelni.
Ez ötlet volt, vagy tényleg ez a metódus?
2017. ápr. 25. 11:17
5/5 anonim válasza:
Ahol tényleg az illat a lényeg, ott "végigszaglásszák" öket, tényleg így müködik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!