Hogy keletkezett a semmi?
Nem biztos, hogy keletkezett. Tegyük fel, hogy mindig is volt valami, ami kitöltötte a rendelkezésre álló teret. Ezért azt is feltételezzük, hogy tér is volt mindig. És idő is volt mindig. Tehát valami mindig volt. A semmi pedig a valami hiánya. Ám soha nem volt olyan, hogy ne lett volna valami (tér, idő), ezért a semmi definíciója egyből megbukott.
Szerintem próbáljuk meg újradefiniálni a semmit, mielőtt megpróbáljuk meghatározni létrejöttének okait. Ez engem is érdekel.
A semmi akkor lett, amikor valami lett.
A semmi "nem valami", kettő együtt tud keletkezni, valami az ellentétével.
Sőt! Minden keletkezéssel egyszerre három dolog keletkezik:
1.a valami
2.a 'nem valami'
3.és - nagyon fontos- a HATÁR
A (fizikai valóságban) a ,,semmi" maximum úgy "keletkezhet", hogy a világmindenség megsemmisül, elpárolog, stb...
Ilyen eseményt még nem sikerült megfigyelnünk. És remélem, hogy nem is fogunk... :D
"úgy értettem,hogy semmi,hogy minden anyag keletkezése előtt."
Hát, hogy akkor mi volt, azt még csak hipotézisekben kerülgetjük, igazán nincs erről biztos tudásunk.
Jobb híján nevezhetjük semminek. De ami igazán semmi, az az, amit tudunk róla.
Így persze azt sem, hogy hogyan keletkezett. Keletkezett-e egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!