Ha 40 000 000 éves a Csomolungma és évente 5 mm-t nől, akkor most 200 000 méter magasnak kellene lennie! Hogy is van ez?
Rossz a gyanúd! :) Eszem ágában sincs az "egó" feszegetése! :) Köszönöm a korrekt válaszod. Bár a közel 190 000 métert még ezek a felvetéseid sem magyarázzák hitelesen számomra....Minden csak találgatás, emberi fantázia!
Nem a felhő miatt linkeltem a cikket, hanem a hegy alakja miatt. Egy kúp alakú magányos hegyecske ami a föld alól kibújt, (rengeteg hasonlót látni, még a mars felszínén is) szó sincs semmilyen lemezek gyűrődéséről véleményem szerint! Én legalábbis nem tudom elképzelni, hogy a bolygónk összes földi képződménye ( struktúrája ) az évmilliós időjárási anomáliák mesterműve. Más gondolkodás kell ide, hidd el! A mai tudományok 90%-a téves fantáziálás szüleménye, még az elektronika segítsége mellett is... Az ember nem tud (evolúciós) folyamatokban gondolkodni, csak hirtelen bevillanó képeket lát és abból dönti el mi hiteles, mi bizonyít számára vagy mi nem... / Elhiszed amit a HUBBLE űrtávcső mutat? Ha igen, akkor az emberek által a földből gyúrt anyagnak hiszed el, nem a saját érzékszerveidnek! :) ...stb
Most képzeld el szépen lassan azt a 40 000 000 éves folyamatot ahogyan ez a hegycsúcs képződött... fantázia! Látta valaki kívülről a tejútrendszert a spirális galaxist? ... elektronikával megrajzolt, emberi fantázia... stb.stb.stb :)
A különbség éppen abból fakad, hogy a tudósok nem hasraütésszerűen fantáziálnak, hanem minden tudományos kijelentésüket konkrét megfigyelésekre, mérésekre, ezekből eredő következtetésre alapozzák.
Azt a kijelentésed meg nem is értem, hogy az ember ne tudna evolúciós folyamatokban gondolkodni. Én is tudok. Imádom az evolúciót, a világunk egyik legérdekesebb témakörének tartom, és sok-sok éve foglalkozom vele, és tökéletesen tudok ennek folyamataiban gondolkodni. Ha megvan a megfelelő alapismerete az embernek, akkor rájöhet saját maga is, hogy gyakorlatilag nem is kérdés hogy az élővilágunk egyik alapvetése az evolúció. Mellesleg mondom mindezt hívő keresztényként.
Hegységek pedig mellesleg nem csak gyűrődéssel, töréssel, vetődéssel illetve vulkanikus tevékenységek hatására is keletkezhetnek. Magányosan álló, kúpos formájú hegyek például jellemzően vulkanikus keletkezésűek.
Akkor tudod, hogy a bibliában minden kódolva van... "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, ... Teljes szövegét Szent Máté evangéliumában találjuk..."
Én magyar vagyok de nem tudom értelmezni ezt a szót: "mennyekbe"
Hova mennyek be?
"menny ország" ? ok mennyek az országba... oké... hová?
Ezeket azért írom, mert Édesanyám ezerszer elimádkozza naponta és mikor megkérdeztem tőle, hogy kihez imádkozik, ki az az ISTEN , és mit jelent a mennyek, azt mondta megbolondultam :)
Igen ebben a világban bolondnak érzem magam! A többi ember nagyon okos :)
Hidd el, az ember nem tud folyamatokban gondolkodni, ha tudna teljesen megváltozna a világképe! A CSomolungma nem 40 000 000 éves, mert az ember nem is tudja felfogni ezt az időt! De csak haladj gondolatban visszafelé az időben 50 évenként... 50 évvel ezelőtt mi volt? 100 évvel ezelőtt...200 évvel...és így tovább... Ne hagyd abba kérlek, menj vissza gondolatba, mi lehetett 40 000 000 évig... Ott vagy?! A Csomolungma helyén akkor egy sík terület volt! :))) Aztán szépen lassan emelkedett kifelé ott egy kis pár centis hegyecske? :)))) Vagy hirtelen összeütközött a két kontinens és rögtön kiugrott nagy robajjal jó nagyra? ...stb...stb :) Ha kinőtt mondjuk 20 centisre az eső nem mosta el? :))))
Ha valaki máshogyan magyarázza, az is csak fantázia!!!
A "menyország " egyébként az Univerzumot jelenti :) Na oda kellene kijutni, (bemenni) de ezzel a ... kollektív tudattal? ? fúúúú de soká lesz még....:( Szép napot!
"Én magyar vagyok de nem tudom értelmezni ezt a szót: "mennyekbe"
Hova mennyek be?"
Ez azért súlyos... ezzel a logikával gondolom te az indítási ablak hallatán is egy nyílászárót keresel, a Tejút pedig akkor érdekel ha megszomjazol... :D
Amúgy az írásod alapján te lehetsz az, aki nem tud folyamatokban gondolkodni, és valahogy ez alapján próbálod tényként kijelenteni, ha te nem tudsz, akkor más sem. Pedig például egy jó történész is ezt teszi, nem eseményekben, hanem folyamatokban gondolkodik. Egy evolúcióbiológus egy sor fosszília alapján nem pillanatképekben hanem evolúciós folyamatokban, leszármazási vonalakban kezd gondolkodni. Ahogy egy geológus is földtörténeti folyamatokról beszél, nem földtörténeti pillanatokról.
Másoknak megy. Lehet hogy neked nem, de ne gondold már hogy a te képességeid jelentik az etalont az emberiség számára, és ha te nem értesz valamit, akkor más se képes rá!
Nos, akkor összefoglalom mennyire hasznos volt számomra ez az oldal, illetve kérdés feltevés:
Tudósok szerint, ("akik tényekből dolgoznak természetesen" és ezért pénzt is kapnak) a Csomolungma hegycsúcsa évente kb 5 mm-t nő, most 8848 méter magas és már 40 000 000 éves! Az itt elhangzott válaszokból megtudtam, hogy a nől az nem nől, hanem nő, tehát nem tudok helyesen írni! Aztán megtudtam, hogy azért nem 200 000 méter magas, mert van egy olyan evolúciós folyamat, jelenség, hogy időjárási erózió és emiatt folyamatosan veszített a magasságáéból 191 152 métert! Amit természetesen el is hiszek, hiszen hívő ember vagyok és úgy sem tudnám a folyamatot elképzelni! Persze néha megáll a növekedésben és néha gyorsabban növekszik, a föld alatt a lemezek gyorsabban ill. lassabban nyomódnak össze...stb...de ez már magas nekem :)
Sajnos azt nem tudtam meg, hogy mi az a "mennyország", de azt megtudtam, hogy logikátlanul gondolkodó ember vagyok,/ tejutat iszok reggelire :) / mert próbálom megérteni ezt a mennyország szót, vagy országot, vagy mit :) Sőt azt is, hogy kihez imádkozik anyám, meg orbviki a családjával együtt és még nagyon sokan mások is!
Úgyhogy inkább nem kérdezek többet itt :))) Mi lesz most velem, logikátlan buta ember maradok...:(((( :)
Hát ha így viselkedsz, meg sem próbálod megérteni a lényeget, hanem direkt és külön csak azokat a részleteket ragadod ki a válaszokból, amibe bele tudsz kötni, akkor igen, elég valószínű hogy buta is maradsz.
Először is azt kéne megértened, hogy MOST évi 4-5 mm a Mount Everest növekedése. De ez nem valami hegységképződési standard, ez csak egy aktuális érték.
Ez olyan, mintha abból, hogy én 14 és 15 éves korom között 15 centit nőttem, és 160 voltam akkor, visszaszámolnád hogy mínusz 65 centivel születtem...
Másodszor:
"mert van egy olyan evolúciós folyamat, jelenség, hogy időjárási erózió "
wtf???
Az evolúciónak nem sok köze van se az időjáráshoz, se a hegységképződéshez...
Kicsit gondold át hogy most akkor miről is szeretnél beszélni, mert az evolúció az élővilág változásairól szól.
Mivel korrekt ember benyomását keltetted bennem, aki éhes a tudásra, az új dolgokra, egyszer még írok, aztán befejeztem.
Egy jó tanács egy jóindulatú, jóakaró ismeretlen embertársadtól: ( az egónak nincs szerepe, jelentősége, értelme az itteni "vitánkban" mert mégcsak nem is mikinek hívnak, nem lényeges ki vagyok)
Gondolkodj másképpen mint eddig!
Kezeled az elektronikai kütyüdet, hiszen ide írkálsz! Mit csinálsz? Gombokat, vagy tuch monitort nyomkodsz, különböző írásjeleket látsz rajta, azok betűk, vagy számok, de ezek mind átkonvertálódnak 2-es számrendszerbe, a géped így tudja csak értelmezni! 10101011100011
A mobiltelefonodon, vagy bármilyen elektronikus szerkezeteden lévő családi fotó, evolúciós szempontból visszafelé, lebontható a Föld Anyáig, (FÖLDKÉREG 70%-A SZILÍCIUM) mind hardver, mind szoftver tekintetében! Az okos mobiltelefonod egy az emberiség által földből gyúrt anyag! Idézőjelben írom, hogy egy sárgombóc!!! Ha most ahol ülsz, vagy állsz, ahol olvasod ezt az információt, körbe nézel, minden-minden a Földből nyert anyag!!! SŐT a tested is / porból lettél és visszatérsz a porba / Vagyis a tested visszatér a föld testébe!
A mobiltelefonodon látható arc, a családi fotó szépen pixelenként szétszedhető, eltüntethető, (MATEMATIKAILAG LEBONTHATÓ) aztán a telefonod műanyag részei, vagy félvezető szilíciumi részei is visszavezethetők, szétbonthatók, hiszen így keletkeztek!
A mobilterlefonod, hardver és szoftver részének is van egy evolúciós útja! De minden használati tárgyadnak és a testednek is!
Az emberi test, vagy bármilyen tárgy ebben a morfogenetikus mezőben, a látható világban, szubatomi részekre szedhető és újra összerakható! MINDENBEN VAN MATEMATIKAI RENDSZER !
A jelenlegi tudatod egy szubatomi részecske, a tested csak egy "hardver" a Föld Anya testéből! (mi értelme a digitális fényképezőgépnek kijelző nélkül, vagy a PC-nek monitor nélkül?) Üdv. Jó légy (vagy szúnyog? :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!