Villimlás + bekapcsolt számítógép?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy hallottam olyat hogy villámláskor ki kell húzni a konnektorból a gépet mert amúgy ha ki is van kapcsolva a gép, szétmegy a gép. Ez igaz? És mi van akkor amikor vihar van megy a gép, és egyszer csak kikapcsol és nem lehet felfogni már indul is újra. Olyankor mi történik?2010. máj. 7. 10:58
1/14 anonim válasza:
Tegnap nekem kb egész nap kivolt húzva minden, még a tv is , nem is unatkoztam :D , még a telefon kábelt is kihúztam.
Egyszer régebben volt olyan , NEM VELEM:) , hogy egyik ismerősöm nem húzta ki a gépét viharban , és tönkrement neki , a táp , meg még mitudom én mi, de volt valami hely ahova eltudta vinni , és ha bebizonyította hogy ezt villámlás okozta , akkor kifizették neki az árát.
Amúgy nem tudom a te kérdésedre a választ , de ezt leírtam ide azért :)
2/14 anonim válasza:
Minden elektronikus eszköz tönkremehet, ha a vezetékbe belecsap az áram. Az, hogy belül az alkatrészek tönkremennek-e a táp minőségétől is függ.
3/14 anonim válasza:
A számítógében lévő nano-elektronika nagyon érzékeny az ilyen energia kisülésekre.
4/14 anonim válasza:
haverom gépe tegnap pont így szállt el. szerencsére csak a táp.
érdemes valami spéci elosztót venni ami véd a túlfeszültségtől.
5/14 anonim válasza:
Nálunk, ha villámlik, akkor egy idő után kikapcsol, és rögtön megpróbál újraindulni. Utána pedig elszáll az egész elektromos hálózat, és nincs áram. Úgyhogy ezt megelőzendő kikapcsolom.
6/14 anonim válasza:
túlfeszültségvédő elosztó:)
nekem most ilyenem van, azt mondták h ez jó lesz mivel az előző gépemet állítólag a villám b*szta szét
7/14 anonim válasza:
Elvileg ki kell húzni, namost ez az esetek nagyrészében semmit nem használ. Ugyanis a villám nem az elektromos hálózatba csap bele, hanem a kábeltévébe. Szóval gyakorlatban nem konnektorból kell kihúzni, hanem modemből. Ennek az oka is logikus, még mindíg sokan használnak antennát, ami egy-két ponton össze van kapcsolva a kábeltévével, namost az antennát pl a tetőtérben szeretik a villámok...
8/14 anonim válasza:
nekem is bekapcsolt a vihartól...de nem lett baja.hál'istennek.:D
9/14 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy villámláskor igen nagy feszültségek játszadozhatnak a hálózatban és egyéb (telefon-, TV-)kábelekben. De egy hosszabb huzaldarab is fel tud töltődni! Ezert tanácsos MINDEN, az épület falain túlról bejövő csatlakozást megszüntetni a kényesebb elektronikus eszközöknél! A túlfeszültség-érzékelő "biztonsági" elosztók csak a hálózatban fellepő feszültségnövekedés ellen védhetik meg a berendezéseidet! A villám okozta igen nagyfeszültségű impulzusok ellen nagyon kicsi valószínűséggel védi meg őket!
10/14 anonim válasza:
Igen, saját bőrünkön tapasztaltuk a kellemetlen hatásait. Öcsém vihar alatt sem volt képes a gép nélkül meglenni, suttyomban bekapcsolta, jött az áramingadozás, a vége meg az lett, hogy újra kellett telepíteni az egész gépet, mert bizonyos létfontosságú fájlok sérültek. Úgyhogy igen, jobban teszed, ha vihar alatt kihúzod a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!