Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan győzzem meg édesanyámat...

Hogyan győzzem meg édesanyámat, hogy a biorezonancia semmit nem ér? Vagy mi az igazság erről a technológiáról?

Figyelt kérdés

*** kérem a moderátorokat, NE helyezzék át az ezotéria témakörbe, mert mérnökök, természettudományokban jártas emberek válaszaira vagyok kíváncsi ***

Tehát. Van egy csomó kisebb-nagyobb bajom, amivel szakorvos se nagyon boldogul (urológiai problémák, emésztési zavarok) és anyukámnak állandóan az a reakciója, hogy menjek már el "kiméretni magam". Sajnos az egész családom fogékony az ezohülyeségekre, sokszor az az érzésem, hogy én vagyok itt az egyetlen józan ember. Mivel nem értek hozzá, nincs mérnöki diplomám vagy fizikusi végzettségem, ezért nem tudom tételesen megcáfolni a biorezonancia működését, de azt gondolom, hogy ha valóban hatékony lenne, akkor már rég a mainstream tudomány része lenne, sikeres kísérletek kapcsolódnának hozzá, és a világ vezető egyetemein tananyag lenne. Ehhez képest azt látom, hogy olyan, mint a legtöbb alternatív orvoslás: senki nem tudja igazán megmagyarázni, mi ez, nem szól róla az orvostudomány, nem látok mérnököket, akik kiállnának mellette, csak hiszékeny középkorú nőket, akik csinálják. Az orvosok persze óvatosak, sokszor nem direktbe küldenek el a fenébe, csak azt mondják, hogy semmi jónak elrontói nem akarnak lenni, ami nem árt. Ha nincs kifejezett mellékhatása, akkor lehet vele szórakozni annak, aki hisz benne. Csak nekem nem elég az, hogy nem árt, mert akkor szőlőcukrot is szedhetnék, és főleg utálom azt, hogyha valamiben hinni kell ahhoz, hogy működjön. Ez nem az állam intézménye, vagy egy egyház, amit a belé vetett hitünk tart fenn, egy gyógymódtól azt várom, hogy akkor is működjön, ha nem hiszek benne, nem nézek oda, vagy épp altatásban vagyok. Szóval mi az a (téves) elképzelés, amin ez a masina alapul? Állandóan olyanokat hallok, hogy "minden rezeg", "a víz is rezeg" meg "minden egyes szervnek van egy rezgésszáma, ami, ha nem megfelelő, akkor a gép kimutatja és áthangolja", stb. Én amúgy elfogadom azt, hogy van, amit nem tudok, meg csak leegyszerűsítve értek meg, pl. az se teljesen tiszta nekem, hogy hogy van az, hogy egy menetoszlop egyenletes menetelése képes berezgetni és ledönteni egy hidat, de elhiszem, hogy így van, mert van róla leírás, felvétel, és bármelyik fizikatanár megerősíti. De olyan van valahol, ahol olyan ír erről a biorezonanciáról, aki ért a fizikához és leírja, hogy miért működik vagy nem működik?

2016. dec. 31. 13:19
1 2
 11/16 dq ***** válasza:

"Amikor valaki ezért megbízható, bizonyítottan hatásos orvosi megoldásokat elvet, az rulettet választ a biztonság helyett. "

Mert a modern orvostudomány (pl kemo) asztán 100% mûködik, lol.

Nem éppen arról van szó, hogy azok fordulnak természetgyógyászhoz, akirõl már lemondtak, vagy, akit elhajtottak hogy nem tudják hogy mitõl fájhat.

2017. jan. 2. 11:07
 12/16 Wadmalac ***** válasza:
63%

"Mert a modern orvostudomány (pl kemo) asztán 100% mûködik, lol."

Ember, olvasol is, vagy csak a saját szövegedre vagy kíváncsi?

Holt írtam, hogy 100%-ban működik minden?

De igazoltan több embert mentett meg a kemoterápia, mint a sólámpa.

"Nem éppen arról van szó, hogy azok fordulnak természetgyógyászhoz, akirõl már lemondtak, vagy, akit elhajtottak hogy nem tudják hogy mitõl fájhat."

Nem, itt éppen nem arról van szó.

Hanem azokról, akik elhiszik a nagy homeopátiás bizniszt és vagyonokat dobnak ki a semmire, meg sem próbálva az orvosi megoldást.

Egy menthetetlen rákost egy orvos sem fog lebeszélni az egyéb próbálkozásokról.

Mint ahogy én sem beszélnék le senkit olyasmiről, ami biztosan nem árt.

Sem az egészségének, sem a család megélhetésének.

Nem érdekel, te mit képzelsz bele abba, amit írtam, de ha reagálni akarsz rá, akkor vedd a fáradtságot, hogy olvasd el és fogd fel.

2017. jan. 2. 13:03
 13/16 A kérdező kommentje:
Wadmalac: de biztos, hogy mindig placebohatásról van szó? Én pl. ismerek olyan terméket, ami nincs az orvostudomány által elismerve, egyáltalán nem mainstream, hanem valami gyógynövény, és több embert ismerek, akik hozzám hasonlóan szkeptikusak, de tényleg elmulasztotta a por- és pollenallergiájukat. Meg olyat is ismerek, ami már több ismerősömet lefogyasztotta, miközben semmi más nem használt nekik.
2017. jan. 2. 18:36
 14/16 Wadmalac ***** válasza:
63%

"Wadmalac: de biztos, hogy mindig placebohatásról van szó?"

Nem, biztos, hogy nem. Legalábbis nem minden esetben.

És biztosan van sok valóban hatásos gyógynövény, ami még nem épült be a hivatalos gyógyászatba.

Én sem állítom, hogy a bio-gyógyászat MINDEN szere, módszere kamu.

Csak rengeteg a csalás és a szemét közt elvész az érték.

És bizony sokszor a pozitív és negatív placebo-hatás olyan erősségű, hogy még valóban hatásos készítmények statisztikai eredményeit is elrontja.

2017. jan. 3. 08:17
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem szeretem a zárt gondolkodású embereket. Mindenkit meghallgatok, de csak magamnak hiszek. Ha egy mód van rá, magamon próbálom ki a kérdéses dolgot. Amit tapasztalatból állíthatok, a pulzáló mágnesteres matracok közöt igen erős hatásúak is léteznek. Most felkeltette az érdeklődésemet a biorezonanciás technológia. El fogok menni egy mérésre. Addig is a nyitott gondolkodású, aangolul tudó érdeklődők számára a Research Gate-ről, a tudósok FaceBook-járól átemelném ezt az írást: "5 months ago

Can Apak

Marmore Engineering Research and Trade Inc.

Please do not judge a system by the words used by who explains it.

I am a man of research. I have done research and administered research institution since over 50 years ago. My field is Chemical engineering and material sciences but out of curiosity, during the past 40 years, I have been studying alternative medicine. Yes, more than half of it is fake. But the other half is either rue or has truth in it. I have developed and even patented some equipment based on alternative medicine. I shall not comment on fake ones but I have scientifically tested and proven the positive effects of following.

1. Acupuncture is definitely a science and in good hands it offers a very good cure. I have even tried it on stuttering and it worked. Strangely enough, it is much more effective if the patient doesn’t know that he is being treated for stuttering. This rules out the possibility of placebo effect.

2. Indian Ayurveda is also a science but it is not a method, it is a complicated system. I have seen “rheumatoid arthritis” being completely cured and I have seen patients get over common cold in one day with ayurvedic medicines.

3. Magneto therapy is effective in a narrow field of events. The theory indicates that it diminishes the size of cancer tumors. But I don’t expect it to be a cure. Non the less it shall help other types of treatment. On the other hand, it completely cures ulcer and acid reflux. Recently I got evidence that it cures incontinence but I won’t bet on it.

4. Aromatherapy is not a cure but helps in easing the symptoms.

5. I am still skeptical about Homeopathy. I can’t speak for or against it.

6. Coming to Bioresonance; it is not just one operation, it is a whole system. It started with works oh Hulda Regher Clark and Royal Rife and extends to highly accurate computer controlled equipment built by the Eastern World (Including Russia and Ukraine). I have bought, built and tested quite a number of such equipment.

The early ones are based on Rife frequencies which a few of which can easily be off and inactive but they have a positive effect on cure.

The second generation equipment does diagnosis by listening to very weak electrical signature frequencies of the pathogens in one’s body. By externally giving the same frequency, they put the pathogens into resonance and kill them.

Third generation equipment detect the frequency pulse originating from a newly born cell, just as it passes from chemical to live being. Every minute, about 40,000,000 cells die in our body and they are replaced by new cells. The fore, rate of cell birth of an organ is equal to the number of cells being born. Using this data and a very sophisticated software, they can tell a lot about your body.

The latest system is Nonlinear Bioresonance scanning. This method detects the extremely long wavelength radiation emerging from the nuclei of body cells. Analysis of these radiations tells a great deal about our body.

I have tried all of these. They are all effective to a point but this point is way up. I did not finish my research on how nonlinear Bioresonance does the cure but I know it’s diagnosis is at least 95% correct. (Modern medicine is at around 80%) and it does cure many things including cancer.

I can write a book on this subject but I will stop here. If you wish, you can write to me at apak.can@gmail.com" Can Alpak szavai.

2018. dec. 23. 20:10
 16/16 anonim ***** válasza:
#12: "Menthetetlen rákost..." pontosabban: a rãkost gyógyítani akarók által az adott pillanatban ismert módszerek szerint menthetetlennek ítélt rákost. A HVG nemrég írt két tudósrol, akik áttörést értek el a területen. Az ősember a TBC-be is belehalt...
2018. dec. 23. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!