Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az altatásnak milyen kockázata...

Az altatásnak milyen kockázata van?

Figyelt kérdés
Tehát milyen szövődmények lehetnek, illetve milyen betegségeket okozhat az altatásos műtét.
2016. dec. 27. 18:48
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Van aki nem ébred fel, minden ismert indok nélkül. Nem túl gyakran,de előfordul.

Vannak tényezők amikor erősen ellenjavallt, ez előzetes vizsgálatokkal szűrik, ilyenkor ha lehet elkerülik az altatást.

Egyébként egy kiadós másnaposságnak megfelelő rosszullét ébredés után. Hogy mennyire kiadós, az az altatóorvos rátermettségétől (is) függ. Mint ahogy az is, hogy határesetben felébredsz -e vagy nem.

2016. dec. 27. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kíváncsi lennék, hogy ki pontozta le az előző, teljesen korrekt és hibátlan választ? És miért?
2016. dec. 27. 21:15
 3/7 Mojjo ***** válasza:
100%

@2: én ugyan nem pontoztam le, de a másnaposság mértéke nem igazán az altatóorvostól, hanem az altatáshoz használt szerektől függ. Más hatásmechanizmus, más farmakokinetikai jellemzők, más biológiai felezési idő. Egy sevofluran teljesen másféle utóhatást okoz, mint egy propofol. Csak, hogy a két leggyakoribbat, és teljesen eltérőt említsem. Szóval azzal kapufát lőtt az első.

Amúgy a szívműködésre, légzésre is van hatásuk, a kockázat elsősorban ezekből jön. Ezért kockázatosabb két infarktus után ilyesmi, mint egészségesen.

2016. dec. 27. 22:32
 4/7 A kérdező kommentje:
De az orvos határozza meg hogy milyen szereket alkalmaz, milyen mértékben...stb. Nem?
2016. dec. 27. 22:43
 5/7 Molyember ***** válasza:
100%
Azért ne ijedj meg, fel szoktak ébredni az emberek. Én csak a propofolt próbáltam, az állat volt. :) Az ébredésnek semmi köze nem volt a másnapossághoz, vagy aki ezt annak tartja, az még életében nem ébredt egy igazi, megsemmisítő másnaposságra.
2016. dec. 27. 22:47
 6/7 A kérdező kommentje:

Tudom azért nem olyan gyakori, hogy az illető elszáll mint a galamb a műtét közben, vagy az után. (Átnézik az egész kartonodat..stb. Miket szedtél, milyen betegségeid voltak, vérkép..stb.)

Meg apámat már 4-szer műtötték, ebből 1-szer gerincbe kapta az érzéstelenítőt. 3-szor altatták és semmi baja nincs. (Mivel apa így genetikailag logikus hogy nekem sem lesz bajom, ha altatással műtenek. [kevesebb az esély rá])

2016. dec. 27. 22:53
 7/7 Mojjo ***** válasza:
@4: inkább a protokoll.
2016. dec. 27. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!