Ha sokat gondolok egy betegségre, vagy félek tőle, hogy nekem is lesz, akkor ettől megnőhet a kockázata, hogy tényleg lesz olyan betegségem?
Direkt nem az egészség témába írom a kérdésem, mert hátha itt "okosabb" emberek vannak.
Láttam a Spektrumon egy műsort, amiben rákos betegekről volt szó, akik pár napnyira voltak a haláltól, és ilyenkor mindig beparázok, hogy vajon nekem van-e? Mert van egy anyajegyem, aminek a közepe világosabb, és mi van, ha az melanóma? Meg ilyenek.. és ettől "bevonzhatom" a betegséget? Hülye szó rá, de úgy tudom, hogy ha félünk pl. egy betegségtől, akkor olyan szabad gyökök szabadulhatnak fel, amiktől hajlamosabbá válhatunk egy betegségre, vagy ilyesmi. Esetleg bekapcsolhat egy olyan gént. Ez igaz? Mert ha így stresszel bekapcsolható esetleg egy ilyen gén, vagy növelhető a felszabaduló szabad gyökök száma, akkor pozitív hozzáállással, a "legyőzhetetlen vagyok" hozzáállással csökkenthető is ezen káros szabad gyökök száma és akár ki is kapcsolható egy gén?
Amúgy a családomban nem jellemző ez. Bár mind 2 dédimnek volt rákja, de ők már 80 év felettiek voltak, és végül is nem is ebben haltak meg. De például ismertem az ükmamámat is 1 éves koromig. De most el akarok menni az orvosomhoz, hogy adjon beutalót szűrésekre (tüdőszűrő, vérvétel, vércukorszint stb.)
Anyám szerint hipochonder vagyok, és lehet igaza is van :S
Hagyjátok már abba ezt a titkot, nemigaz hogy még mindig ez a fasság megy.
Egyébként a Hipochondria betegségre ez igaz :)
De a stressz úgy egyébként random betegséget hozhat elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!