Egy kellően fejlett civilizáció képes lehet arra, hogy egy csillag életét meghosszabbítsa?
Hát ha feltalálható valalmi "atomfizikai trükk", ami megoldja ezt anélkül, hogy hattrilliárd buldózer ott kotorjon, akkor lehet, hogy megcsinálják majd... Hogy elméletileg feltalálható-e, vagy totál kizárt, ahhoz én nem kanyítok.
De szerintem másfelé fog fejlődni a világ. Nem a környezetet fogják a jelenlegi emberi szervezet számára megfelelővé tenni, hanem az embert teszik az új viszonyokhoz alkalmassá. Amihez lehet, hogy szilárd talaj, és közeli csillag sem kell. Gondolom, amikor - az agyhullámokon, meg az elé vetített virtuális világon kívül - az összes emberi testrész már művi anyagokból fog állni, a kutyát nem fogja érdekelni, hány fok van, meg süt-e a nap egyáltalán.
Nem hiszem, de minek is bajlódnának vele, annyi másik csillag van az égen, választanak majd egyet.
Meg is történt már! :D
Én ábrándoztam s szóltam Erzsikéhez:
„Ne válasszunk magunknak csillagot?”
...
S választottunk magunknak csillagot.
Én úgy vélem,higy ez igazából szükségtelen tevékenység lenne.
1mert ha ilyen technológia létrehozására képes egy faj akkor 1másik bolygót keresni egyzserübb.
A 2.és ha megteszük akkor utána miként fog funkcionálni a csillag?
Biztos hogy kikell azt onnan kotorni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!