Asmodeus, Abaddon, Satanachia, Lilith, Belzebub, Leviatán, gruftik. Kinek mondanak valamit ezek a szavak? És mit mondanak nektek?
Lilith-tel kapcsolatos tudásomat már leírta az előző.
Belzebub pedig Lucifer egy másik neve. Vagyis lényegében a Sátán neve.
A Leviatán egy óriási tengeri kígyó az ősi héber mitológiában, amely hajókra támad.
L
Jó, jó, de ezek mitől természettudományok? Mert jó, hogy a "szkeptikus okostojások" mellőznek, de nem tudom, mit vársz a kérdésre válaszul.
Ezek mitológiai lények, mint a görögöknél a kentaurok, meg a germánoknál Odin, vagy épp az egyiptomiaknál Amon.
1) Ha azt várod, hogy valaki leírja neked, hogy kik ezek, akkor nem jó helyen jársz, mert a mitológia nem a természettudományok, hanem a társadalomtudományok közé tartozik.
2) Ha azt akarod elismertetni, hogy ezek a lények valóban léteznek, akkor szintén nem jó helyen jársz, mert ezek nem a természettudomány hatáskörébe tartozó valamik (ahogy a kentaurok és Odin sem).
3) Ha te mindent tudsz ezekről a lényekről, és most találós kérdést akarsz feltenni, akkor szintén nem jó helyen keresed a válaszaidat.
Egyébként az a válaszom a kérdésedre (miszerint "Kinek mondanak valamit ezek a szavak? És mit mondanak nektek?"), hogy nekem ezek a szavak - már amelyikről tudom hogy kicsoda - semmivel nem modnanak többet, mint bármely mitológia lényei. Biztos vagyok benne, hogy a Leviatánnak ugyanannyi a valóságalapja, mint Szküllának, és hogy Lilith pont ugyanannyira létezett, mint pl Aphrodité.
Démonok nevei úgy tudom. Abaddon egy bukot angyal azt hsizem a Bibliából. Lilith meg föníciai (vagy babyloni) istennő volt, bagoly alakban. Leviatán tengeri szörny, az apokalipszisben is benne van. Belzebub az ószövetségi ördög neve (bár nem vagyok benne biztois, de valami démon az tuti).
A többiről nem hallottam.
Amúgy ezek mind héber/zsidó eredetű nevek.
Én vagyok a negyedik. Válaszoltam a kérdésre. Plusz, szerettem volna megtudni, hogy a kérdező mit akar megtudni, ami miatt kiválasztotta a természettudomány témakört.
Mondok egy példát, hátha debilek is megértik. A "Miért fáj a szívem?" kérdés egész máshogy hat a szerelem rovatban, mint az orvosi rovatban. Ha értitek... Ezért próbáltam körvonalazni, hogy mégis mi a rothadás vezette rá a kérdezőt - a provokáció nyilvánvaló szándékán túl -, hogy ide tegye fel a kérdést. A provokációt onnan gondolom, hogy jól láthatóan előre tudta, hogy ellenállásba ütközhet, ki is kötötte, hogy milyen fajta választ nem kér. Az ilyet azok teszik, akik már tapasztalták, hogy amit tesznek az nem jó, és megpróbálnak a jófiú látszatával kibújni a dologból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!