Hogy tudok töményíteni úgy 37,5-ös etanolt, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen lepárláson és fagydesztilláláson kívül?
ki lehet bontani a vizet belőle, volt már ez kérdezve.
A vizet olyan anyaggal reagáltatod, ami az alkohollal nem reagál, és szűrhető csapadékot ad. Mondjuk, az íze biztos romlani fog, mert a csapadék felületen biztos megköt illatanyagot is.
A kivitelezés: nagy befőttes üvegbe tenni a szeszt, bele egy pohár, amibe gipsz por van. fedél rátesz és vár.
A gipsz a pohárba szépen felveszi az üveg levegőjéből a vizet. ha meguntad a várakozást, pohár kivesz, gipsz kidob, szesz megisz.
Egészségedre!
Vízbontással is működik, az alkohol kevésbé bomlik elektrolízisre, mint a víz.
De akár működhet membránnal, ozmózis alapon is.
Esetleg grafén hártya.
Azért megjegyzem, 2 méter vörösréz csövet + tartozékokat könnyebben lehet szerezni, mint ilyen grafén-membránt.
Már hoztam helyre mésszel, és átpárolással irtózatos, "fűrész-ízű" pálinkát, melyet az egyik multi áruházban könnyelműen megvettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!