Ha a rokonok közötti utódlásból fogyatékos utód születik, a többi élőlény miért nem lesz genetikailag sérült?
Pl. van két egér, egy hím és egy nőstény, magukra hagyod őket több hónapra megfelelő életkörülmények mellett (víz, táplálék) és exponenciálisan fog növekedni a számuk, amíg az élethez szükséges feltételek adottak és ki nem növik az izolált területet.
Ezzel szemben az emberek közötti "vérfertőzés" nem csak az Egyház szüleménye, hanem tudományosan is alátámasztott dolog. Az arisztokraták már többször megjárták ezzel a történelem során, 1-2 generáció elég volt, hogy teljesen genetikailag sérült utódok szülessenek.
Előző, 4. vagyok, rosszul fogalmaztam meg azt, amibe belekötöttél.
Ha a testvéreddel csinálsz gyereket, és a gyerekeitek is egymással, az ő gyerekeik is egymással, akkor erősen növekszik az esélye.
Mellesleg, az igaz, hogy ha a természet által vannak rákényszerítve az állatok, hogy közeli rokonokkal pározzanak, akkor a beteg kölyköket megölik, vagy hagyják meghalni, ezért lehet, hogy nem lesznek fogyatékosak az utódok.
De mint mondtam, amikor az ember szaporítás céljából csinálja ezt, és a kölyköket életben tartja minden eszközzel, sőt, tovább tenyészti őket, abból van a gond.
Az Ivádi családhoz annyi hozzáfűznivalóm van, hogy nem biztos, hogy minden gyerek egészséges volt, ha ennyire régre visszanyúl a családfa, valószínűleg nem lett feljegyezve, ha esetleg egy beteg gyerek nem élte túl (véletlen, vagy direkt). Valószínűleg a jó gének öröklődhettek és a kevésbé rosszak. És/vagy, rájöttek, hogy ha beteg gyerek születne, kivizsgálják és elvetetik, vagy titokban valahogy eltüntetik a gyereket. Nem tudhatunk mindent róluk, nagyobb, összehangolt csoportok nagyon jól el tudnak titkolni dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!