A gallium oldja az aranyat 29 C fok felett?
Figyelt kérdés
A gallium oldja az aranyat 29 C fok felett? Azt tudom róla, hogy 29 C felett folyékony, s a legtöbb fémet oldja, ezért általában volfram tartályokban tartják, de arról nem találtam adatot, hogy az arannyal hogy viselkedne egy forró nyári napon. Valaki próbálta, vagy tudja esetleg?2016. nov. 30. 11:53
1/2 anonim válasza:
nem találtam arany-galium egyensúlyi fázisdiagrammot úgyhogy empirikus tapasztalataimra hagyatkozva azt mondanám, hogy kétlem
maximum ha nagy arányban tartalmaz alliuot az ötvözet és egyébként szilárd oldatot alkotnak
2/2 A kérdező kommentje:
angol nyelven redditen olvastam egy beszégetést, amiből annyit tudtam kivenni, hogy nem mernék rátenni a fejüket, hogy nem oldja, mert hogy az elektronfelhők közti határ könnyen elmosódik ha folyékony állapotú fém találkozik szilárddal, és a galliumra ez különösen igaz? Lehet akkor mégis oldja folyékony állapotában (gallium folyékony, arany nem)
2017. jan. 17. 12:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!