Miért van az az állítás Einstein szerint, hogyha a méhek eltűnnének a Földről akkor az emberiség 4 éven belül követné őket?
Figyelt kérdés
Úgy értem, nekünk mi közünk van hozzájuk..2010. ápr. 29. 15:54
11/14 anonim válasza:
Létezik Kínában, azt hiszem Szecsuán tartományban egy nagyobb körtetermesztő település, ahonnan eltűntek a méhek, mert túlságosan elkezdték kiirtani őket egy másik, nem beporzásra alkalmas méhfajjal, vagy megmérgezték őket, már nem tudom, de végül sikerült is mindet kiirtani. Nos a méhek a mai napig nem tértek vissza és az emberek egyenként porozzák be a gyümölcsfáik minden egyes virágát, rettentő fáradtságos munkával. A kifejlődött körtéket még a fán egyenként becsomagolják papírba. Ezt sem tom, h miért de ez igaz és a mai napig így csinálják, rettentő szenvedések árán.
12/14 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy Einstein soha nem mondott ilyet.
13/14 A kérdező kommentje:
hát hallani nem hallhattad amint ezt mondja, ezek idézetek, amiket pl. én nem igazán tudok eldönteni, hogy mennyire valósak
2010. ápr. 29. 18:32
14/14 anonim válasza:
Gondolj csak bele, honnan szerzed be a vitaminjaidat! Nem a mézre gondolok, hanem a gyümölcsökre, zöldségekre. A méhek poroznak be tavasszal mindent (amit nem a szél). Ha nem jut a szervezeted vitaminokhoz, meghalsz előbb vagy utóbb, de az valószínű, hogy vitaminok nélkül nem húzza senki 4-5 évnél tovább. Persze tudunk mesterségesen előállítani vitamint is, meg gyümölcsöt is, sőt, szaporítani is tudjuk ivarosan a növényeket méhek nélkül, de mint azt a kinais is mondta, fárasztó lehet. Ezen kívül gondolj bele, mekkora társadalmi és gazdasági katasztrófa lenne, ha az összes méhész holnaptól munkanélküli lenne...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!