Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért van az az állítás...

Miért van az az állítás Einstein szerint, hogyha a méhek eltűnnének a Földről akkor az emberiség 4 éven belül követné őket?

Figyelt kérdés
Úgy értem, nekünk mi közünk van hozzájuk..
2010. ápr. 29. 15:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
rengeteg növény van, ami csak a méhekkel képes szaporodni, ha azok kihalnak, kihalna pár állatfaj, azokat követnék a ragadozók, valamilyen szinten összeomlana a tápláléklánc, de 2010-ben nem hinném hogy kihalnánk emiatt.
2010. ápr. 29. 15:57
 2/14 anonim ***** válasza:
76%

Mert Einstein csak azt hitte ért a biológiához...

Az állítás alapja, hogy a méhek rengeteg növényt poroznak be, sok olyat is, amit az ember termeszt, illetve fontos szerepe van a táplálékláncban. De ha feltételezzük, hogy a méhek és csakis azok halnak ki, akkor még nem hal ki az emberiség. Valóban nagy veszteségek lennének ugyan, mind az ember mind más fajok részéről, de beállna egy új ökológiai egyensúly, amit - figyelmbe véve az ember képességeit- valszeg lenne olyan ember "populáció", ami megél. Tehát a kijelentés, miszerint követnénk a méheket, kicsit túlzó.

2010. ápr. 29. 16:01
 3/14 anonim ***** válasza:
45%
Einstein sok bölcs "nem fizikai" dolgot mondott, de ez hülyeség.
2010. ápr. 29. 16:02
 4/14 A kérdező kommentje:

így már világos, de igen ez szerintem is túlzás

láttam "Az esemény"-t és ott volt az idézet.

2010. ápr. 29. 16:06
 5/14 anonim ***** válasza:
91%

a második közel jár a valósághoz, de szerintem magát az embert nem veszi figyelmbe.

éinség, ebből következően káosz, anarchia, háborúk. rengeteg embernek, egész népeknek nem lenne veszteni valója. egy ilyen konfliktus meg jó eséllyel nem élnénk túl.

2010. ápr. 29. 16:06
 6/14 anonim válasza:
94%

A méhek a növények és virágok számára nélkülözhetetlenek. A növények ellátják a méheket a napi szükséges táplálékkal, azaz nektárral és virágporral. A virágoknak pedig szükségük van a méhekre, hogy megtermékenyüljenek és gyümölcsöt teremjenek.

A rossz életkörülmények: mint például környezetszennyezés miatt a virágok kevesebb táplálékot biztosítanak a méheknek,és ennek kellemetlen következményei lehetnek. A növény ezek után már nem lesz érdekes a méhek számára, nem porozzák be azt, és ha a körülmények nem javulnak, akkor a növény azon a helyen ki fog pusztulni.

Ha a növények kipusztulnak,a növényevő állatoknak nem lesz mit enniük, ezek is kipusztulnak---> ezek után a húsevőknek sem lesz tápláléka, valamint nekünk embereknek, akik mindenevők vagyunk.

Remélem azért érthető voltam. :)

Nem is gondolnánk, milyen nagy szerepe is van ezeknek a pici állatoknak.

2010. ápr. 29. 16:07
 7/14 A kérdező kommentje:
az biztos :O
2010. ápr. 29. 16:08
 8/14 anonim ***** válasza:
95%
de a búzához nem kell semilyen méh, vagy állat, növény, hogy megteremjen.
2010. ápr. 29. 16:11
 9/14 X. Maté ***** válasza:
93%
Sokakat foglalkoztat ez a kérdés, főleg azért, mert kezdenek ténylegesen eltűnni a méhek. Már előttem leírták a méhek szerepét én csak annyit tennék hozzá, hogy senki nem élne szívesen csak búzán...
2010. ápr. 29. 16:29
 10/14 anonim ***** válasza:
98%
16:11: én is ezt akartam írni, a gabonafélékhez nem kell méh, és ebből esszük a legtöbbet. Az viszont vitathatalan, hogy nagyon megváltozna az életünk ha ez bekövetkezne és nem pozitív irányba....
2010. ápr. 29. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!