Trigonometrikus és logaritmikus fuggvényeknek hogy állapítom meg a konvergenciasugarát,57. deriváltját (vagy akárhányadikat)?
Figyelt kérdés
Például f(x)=x*cos(2x^2 )=∑(k=0-tol végtelenig)((-4)^k/(2k)!)*x^(4k+1), itt mért -4 van a k-adikon?
f(73. derivált a 0-ban)=73! * (-1)^18 * 2^36 * 1/(36!), a 73!-t értem, a tobbit nem
konvergenciasugár=végtelen, végképp nem értem, hogy miért.
Tudnátok segíteni?
#analitikusfuggvény
2016. okt. 18. 20:58
1/5 anonim válasza:
Általában parametrikus levezetéssel lehet előállítani az eredményt.
Gyakori módszer az is, hogy 2-3 deriválás után megsejtünk egy eredményt, majd teljes indukcióval bizonyítjuk.
2/5 A kérdező kommentje:
oké, de nem tudod, hogy a példámban miért végtelen az R?
2016. okt. 18. 21:14
3/5 anonim válasza:
Az n! sokkal gyorsabban nő, mint a hatványsor.
4/5 anonim válasza:
A szinusz deriváltja koszinusz, a koszinuszé mínusz szinusz, a mínusz szinuszé mínusz koszinusz, a mínusz koszinuszé szinusz.
Ebből indulj ki!
5/5 anonim válasza:
#1 vagyok. A konvergenciasugarat egy határértékkel lehet definiálni, ebből kell kiindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!