Van aki számára a World Trade Center 9/11-es tragédiája más színben tűnik fel pl. az europhysics-es anyag után?
Tudom, hogy sokan vakon bíznak a hivatalos verzióban, nyilván érthető, hisz alapvetően az lenne a normális, hogy ez az igazság és a kormány természetesen nem hazudik.
De az ilyeneket sem lehet figyelmen kívül hagyni, az europhysics-en nem hülyegyerekek publikálnak azért nem? Ráadásul az ilyen embereknek nemhogy érdekükben nem áll, de kifejezetten hátrány a témában állást foglalni és kiállni az irányított robbantás verzió mellett, mégis egyre többen megteszik.
"a kínai és az orosz titkosszolgálat ne tudná hitelesen bizonyítani, hogy irányított robbantások történtek"
Azt hiszem Putyin kezdettől vállalta, hogy tudják és állítólag bizonyítéka is van, de ez még a jövő zenéje.
"Nagyon úgy néz ki, hogy pont te próbálsz valamit kitalálni, legyen az bármilyen blődli is"
Dehogy találok én ki. Egy teljesen komolyan vehető cikkre utaltam a kérdésben is, nem valami mese habbal kitalációról beszélek. Én soha nem robbantottam fel semmit, soha nem építettem felhőkarcolót, egy percet sem vezettem utasszállító repülőgépet. De akikre hivatkozok azok igen, az ő tudáson és tapasztalaton alapuló meglátásaik nem az én kitalációim.
És ide hozzátennék még valamit amin elgondolkodhatsz. Van ugye a hivatalos verzió az ő "szakértőivel". Vannak a vizsgálattól független(ez lényeges) ellene tömörülő vagy önálló módon állást foglaló szakértők. Valami nagyon fontos hiányzik a képből, ami nem más, mint a hivatalos magyarázat mellett kiálló, független szakemberek. Ők nagyon hiányoznak a te verziódhoz.
"Valami nagyon fontos hiányzik a képből, ami nem más, mint a hivatalos magyarázat mellett kiálló, független szakemberek. "
Ezt a hulyeseget meg honnan szedted?
"Én olyanokra gondolok, mikor pl. egy bombaszakértő vagy ipari robbantó, egy pilóta, egy olyan építész akinek a felhőkarcolók tervezésében és kivitelezésében is van gyakorlata azt mondja, hogy ez csak akkor történhetett így ha lerobbantották, akkor miért gondoljátok, hogy bár ő ebben valóban szakértő és ez a munkája is, de ti jobban tudjátok."
Úgy látom, hogy csak állatira hinni akarsz valamiben, a tények le vannak xarva.
Érdekes, hogy valamiért csak annak a pár "szakértőnek" hiszel, aki a te kedvenc teóriádat támogatja, sok másik ezernek meg nem ,akik az ellenkezőjét állítják. Neked csak az a szakértő, aki azt mondja, amit hallani akarsz.
Kíváncsi lennék, te mit TUDSZ.
Milyen saját szakmai tudásod támasztja alá a véleményed azon pár ember elolvasott "szakvéleményén" kívül, akinek hinni AKARSZ.
Gépészként én tudom, hogy hogyan viselkedik a szerkezeti acél ilyen helyzetben. Nem csak "szakértőket" veszek bibliának.
Láttál már kovácsot?
Szerinted miért sárgaizzó vasat kalapál, nem hideget?
Hogy fűtse a műhelyt?
Azért, mert ezen a hőmérsékleten az acél könnyen alakítható, megszűnik a rugalmassága, leesik a szilárdsága és a szövetszerkezete is követi az alakítást.
Sokezer liter kerozin égése egy zárt térben tökéletes kovácsolási hőmérsékletet teremt és az acél puhább lesz a vörösréznél.
Mintha pár emelet vázszerkezetét kicserélték volna rágógumira.
És egy dolgot árulj már el nekem. Ha terrorista akció keretében le akarták robbantani az épületeket, ehhez tele is tudták rakni az épületet robbanóanyaggal, MI A XARNAK KELLETT A KÉT REPÜLŐ?
És értelmes robbantó az épületet a tövénél robbantotta volna le, nem az x-edik emeletnél.
Baromság.
Hogy magát az akciót valóban az Al Keida csinálta, vagy a CIA, azon lehet vitázni és morfondírozni. De azon, hogy nem a repülőktől dőlt le, teljesen légből kapott.
"Azért, mert ezen a hőmérsékleten az acél könnyen alakítható, megszűnik a rugalmassága, leesik a szilárdsága és a szövetszerkezete is követi az alakítást."
Valojaban mar fele ekkora homersekleten is komolyan veszit a szilardsagabol.
Persze mi most ezt igy ertjuk, meg mindenki aki hallgatott egy fel evet a gepeszkaron Metallografiat, de lehet a kerdezonek nem mond semmit, igy aztan tok feleslegesen irtad le.
Anno voltak okosok akik magyaraztak hogy hat az acel olvadaspontja tobb ezer fok, es hat a kerozin meg 800 fokon eg -> nem is omolhatott le az epulet.
Az ember meg fogja a fejet ilyen szintu dilettanizmus hallatan.
A repulok becsapodasa eleve elnyirt egy csomo teherviselo aceloszlopot, es nagyon sokrol lesodorta a hovedo burkolatot. Mar ekkor veszesen tulterhelodott a szerkezet, de mivel nagyon jol volt megtervezve ez is kisebb csodaval ert fel.
Aztan jott a tuz, egyre tobb tartooszlop kezdett kilagyulni, emiatt a maradekra egyre nagyobb terheles jutott, es aztan egyszer csak nem birta tovabb a szerkezet: a maradek oszlopok elpattantak mint a ropi, es az egesz magaba roskadt.
Az also emeleteket mar a felulrol erkezo oriasi tomeg rombolta szet. Olyan energiak szabadultak el hogy a kornyeken eleg komoly foldrenges keletkezett. Egyebkent emiatt es a tuzek miatt omlott le aztan a 7. epulet is.
@23:
"Dehogy találok én ki. Egy teljesen komolyan vehető cikkre utaltam a kérdésben is, nem valami mese habbal kitalációról beszélek."
Jajj... Szövegértés? Nézd már meg, mire írtam azt, amire ezt a választ adtad. Nem a tervezett robbantásos konteót találtad ki. Te arra próbálsz magadnak valami magyarázatot kitalálni, hogy hogyan is lehetséges, hogy máeok nem hisznek abban a konteóban, amelyikben te ennyire hiszel. Gondolom okoz valami disszonanciát benned, valami nem stimmel, hogy te csontra benyalod, mások meg csak mosolyognak rajta, ezért kell valami magyarázat. Kell valami, amivel kimagyarázod magad előtt, hogy igenis neked van igazad, de akkor hogyan is lehet az, hogy mindenki más csak lehurrog. Na, ez a magyarázat lett az a védelmi mechanizmus, amit kitaláltál. Az irónia mintapéldaját sikerült bemutatnod, ugyanis pont a te elméd védelmi mechanizmusa termelte ki benned ezt a gondolatot. Persze ez nem tudatosodhat, mert akkor abban a pillanatban össze is omlik :)
"Érdekes, hogy valamiért csak annak a pár "szakértőnek" hiszel, aki a te kedvenc teóriádat támogatja, sok másik ezernek meg nem ,akik az ellenkezőjét állítják."
Mint már írtam ......."Van ugye a hivatalos verzió az ő "szakértőivel". Vannak a vizsgálattól független(ez lényeges) ellene tömörülő vagy önálló módon állást foglaló szakértők. Valami nagyon fontos hiányzik a képből, ami nem más, mint a hivatalos magyarázat mellett kiálló, független szakemberek. Ők nagyon hiányoznak a te verziódhoz." ........nem tudok ezeknek a szakértőknek a létezéséről. De tévedhetek, ha segítesz feltétlen rájuk pillantanék, kik ők és mi az álláspontjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!