Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A növények tudnak kommunikálni...

A növények tudnak kommunikálni egymással?

Figyelt kérdés
Vagy észlelnek valamit a körülöttünk lévő világból? És ha igen akkor milye formában?

2016. okt. 5. 20:58
1 2
 11/13 Wadmalac ***** válasza:

Ebből javasolnám a 6. oldal elolvasását.

[link]

Van utána egy jó kis forráslista is.

2016. okt. 6. 09:40
 12/13 anonim válasza:
65%

Igen tudnak. Azt olvastam, hogy kémiai úton kommunikálnak. Pl.: Ha egy növény szomszédja megbetegszik akkor, egy bizonyos kémiai anyagot kezd el kibocsátani, amit a másik is észlel és így fel tud készülni az immunrendszere az erősebb védekezésre.

Egyszer láttam egy műsort is miszerint a fák alszanak; éjszaka lejjebb eresztik az ágaikat, amikor kel fel a nap, ők is felemelik az ágaikat. Fényképes dokumentáció is készült róla.

Ha érdekel a téma nézd meg az Avatar c. filmet (ha eddig még nem láttad). :)

2016. nov. 2. 12:15
 13/13 anonim ***** válasza:

Olyat is hallottam, hogy érzékelik a közelben folyó víz hangját (mármint a rezgéseket, amit kelt), és arrafelé nőnek.

Persze a víznek nem csak a hangját érzékelik, hanem magát a vizet is, ha változik az eloszlása.

2021. jan. 20. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!