Hogyan lehet tömeget mérni a súlytalanság állapotában?
Figyelt kérdés
Valamilyen mozgástörvénnyel (talán a lendületmegmaradásival) lehet kapcsolatos.2016. szept. 8. 09:31
11/13 Wadmalac válasza:
"Én még úgy tanultam, hogy minden mérés összehasonlítás. :)"
Igaz, csak jelen esetben én arra gondoltam, hogy egy sima kisebb-nagyobb-egyforma iterációs összevetést kell játszani, ami elég messze van egy mértékegység-skálával összevetéstől.
Minden mérés összehasonlítás, de nem minden összehasonlítás mérés.
12/13 A kérdező kommentje:
#Wadmalac, csámcsogok a mondaton, de szerintem minden összehasonlítás egyúttal mérés is. Bármilyen tulajdonság összehasonlításakor valahogy csak meg kell állapítani egy értéket.
2016. szept. 11. 09:01
13/13 Wadmalac válasza:
"Bármilyen tulajdonság összehasonlításakor valahogy csak meg kell állapítani egy értéket."
Hát, amennyiben egy kisebb-nagyobb döntés neked kielégíti a mérés fogalmát, legyen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!