Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit vizsgál a fizika?

Mit vizsgál a fizika?

Figyelt kérdés
2016. szept. 4. 15:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ok. Én még úgy tanultam, hogy a tömeg és az energia az anyag két megnyilvánulási formája, de ahogy látom, ez a meghatározás már tényleg "elavult", hiszen a Wikipédia is ezt írja:

"A mértékbozonokat – amelyek egyike a foton és amik az alapvető kölcsönhatásokat közvetítik – nem tekintjük anyagnak, bár van energiájuk, sőt némelyiküknek még tömegük is."

Szóval ha ma már a foton nem anyag (bár van energiája, tömege, lendülete stb), akkor én voltam a hülye. Bár nem értem, miért inkább anyag egy fermion, mondjuk egy elektron. Csak mert arról kevésbé tudjuk, hogy valójában micsoda?

2016. szept. 7. 18:22
 12/16 Vree ***** válasza:

hadd ajánljak akkor egy alternatív definíciót:

Az objektív fizikai valóság alapvető törvényszerűségeit vizsgálja.

(a fizikai univerzumot, a fizikai világot, a fizikai rendszereket. Ez a 3 ugyanazt jelenti.)

A régi 1971-es tudoményos lexikonomban az alábbi meghatározás található:

"anyag: tudatunktól függetlenül létező (objektív) valóság, amelyről érzeteink által veszünk tudomást."

Amikor a fizika klasszikus definícióját nézzük, az anyag szót így kell érteni.

(Az a permanens vagy ismétlődő, tudatilag nem befolyásolható érzetek által tapasztalt külső valóság, világ, amit függetlennek tekintünk más tudati jelenségektől.)

Az alapvető törvényszerűségeket azért emeltem ki, hogy elválasszam más diszcíplínáktól, példa: a biológiától.

(Természetesen a természettudományok egyesítése óta minden mindennel összefolyik és rengeteg tudományterületek határán létező alterület van, pl: szerves kémia (kémia-biológia), kvantummechanika (fizika-kémia) stb.

És akkor most nézzük meg az "anyag" szó más definícióit.

Egy másik lehetséges definíció leszűkíti az "anyag" fogalmát az ATOMokból felépülő dolgokra, és nem nevezi anyagnak a más fizikai jelenségeket (figyelem: továbbra is fizikai jelenségek, amiket a fizika vizsgál!), például a fényt.

Ilyen megközelítéssel megkülönböztetünk anyagi részecskéket (amik az atomokat építik fel) és a nem anyagiakat (amiknek az atom létrehozásában nincs szerepük).

Ha az anyagot így akarjuk definiálni, akkor helyesebb a "fizikai jelenség" vagy hasonló kifejezést használni az 1. jelentésére.

^DE!

változatlanul hibás így okoskodni:

"Nem minden anyag, de mindennek van (fizikai tulajdonsága) (pl. energia)", tehát n majd azzal jól megdefiniálom, mert abba minden beeleesik."

Fizikai tulajdonságokból van egy jó pár:

[link]

azt mondani, hogy az energiával vagy a tömeggel foglalkozik a fizika, annyira értelmes csak, mint azt mondani, hogy a sebességgel, a térbeli helyzettel, a feszültséggel, a hullámhosszal, a töltéssel, és így tovább és így tovább

- amikor valójában pedig mindezekkel, azaz a fizikai rendszerek (ha úgy tetszik, a [tágabban vett] anyag, anyagi világ) tulajdonságaival.

2016. szept. 7. 20:54
 13/16 anonim ***** válasza:
anyagi és nemanyagi folyamatok történését, mellyel hatást gyakorolnak a megtörtént és meg nem történt folyamatokra az életünkben...de szerintem igazából csak az időt
2016. szept. 8. 22:18
 14/16 anonim ***** válasza:
Mindannyian tévedtek a fizika inkább magunk megismerése. Természetesen a fizikusok mind tévednek. Alapvetően a tömeg és az energia nem különböztethető meg. Maga az anyag csak egy illúzió amit az agyunk teremt meg. Ezt mutatja a kvantummechanika is, csak sajnos nem sokan értik meg. Az egész világ harmonikusan rezonál a testünk sajátrezgéseivel. Ezt mondja a húrelmélet is. Az energia igazából a saját lelkünk a szubjektált világ felé való kivetülése.
2016. szept. 9. 22:35
 15/16 Dancsoltó Péter ***** válasza:
50%
A fizika feladata a világban fellelhető legalapvetőbb szubsztanciák feltárása és megismerése! A fizika területei közül mind számmisztikailag, mind asztrológiailag vizsgálható ezen szubsztanciák kvantitása, melyek közül mindegyik frekvenciákra alapul. Mint ahogy a kvantummechanika is kimondja, mindent rezgések építenek fel már az alapoktól kezdve. Ezen építőkövek ún. 9 dimenziós entitások, melyeket tisztán csak a fizika obszervál. Világunk ezen manifesztációit vizsgálva eljuthatunk az ezeket gerjesztő alapvető folyamathoz. Összefoglalva a fizika feladata tárgyalni a feltételezett ikerlángok közös rezgését, feltárni milyen értelmezés és közös életfeladat rejlik a kvantumszubsztanciák frekvenciáiból hozott energia mögött.
2016. szept. 9. 22:50
 16/16 Ozmium42 ***** válasza:
WTF
2016. szept. 9. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!