Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért kell pl az amőbáról,...

Miért kell pl az amőbáról, meg a fotoszintézis lépéseiről, meg a harasztok és mohák nemi éltének különbségéről tanulni? Miért nem lehet valamilyen élet közelibb tudást átadni?

Figyelt kérdés

2016. aug. 16. 11:08
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
21%
szóval ez a motiváció a soktízezer munkaórára? hogy ne égj majd be a gyereked előtt?
2016. aug. 16. 21:18
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Még csak annyit (#20 vagyok), hogy bár a munkámhoz szemernyi szükségem sem lenne pl. a biológiához, vagy a fizikához, soha fel nem merült bennem, hogy ezek felesleges dolgok lennének. Sőt, - ez lehet, hogy sci-finek fog tűnni az ilyen "élet közelibb tudás"-ban megcsömörlötteknek - még magamtól is tanultam, utánaolvastam számtalan olyan dolognak, amire "semmi szükségem". Miért? Mert tudni valamit rohadt jó érzés. Jó érzés megérteni, hogy mi miért van. Jó érzés tudni, hogy mi micsoda.
2016. aug. 16. 21:21
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

#21: a motivációmat a #22-es hozzászólásban leírtam. :)

Bár szerintem elég nagy probléma, ha valakit az nem motivál, hogy a gyereke ne tartsa butának.

A SOK tízezer pedig kérlek, magyarázd el, hogy jött ki, bár lehet, egyszerűen csak az általunk említett általános tudás hiánya mutatkozik meg a hozzászólásodban.

2016. aug. 16. 21:25
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Azért kíváncsi lennék, hogy aki itt a teljesen jó válaszokat lepontozza, az mire gondol közben?

Leírná kivételesen?

Vagy ez csak egy gép, és ember már nincs is mögötte, aki legalább elolvasná pontozás előtt?

2016. aug. 16. 21:32
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Hogy kisebb eséllyel kerülj ugyanabba a szellemi csapdába, mint amibe a kérdező és a 9%-os válaszíró ezen kérdés alatt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

2016. aug. 17. 00:44
 26/27 anonim ***** válasza:
97%

1. Az agy edzése a tanulás. Úgy, ahogy az izmaidnak sportra van szüksége a fejlődéshez, az agyadnak arra, hogy egyre többet és többet tanulj.

2. Az emberek különbözőek, különböző érdeklődési körrel. Attól, hogy te mondjuk történész szeretnél lenni, és pont magasról lefosod a biológiát, attól bizony valaki meg pont biológusnak szeretne tanulni. Az egyetemen nincsen idő arra, hogy mindenből az alapoktól kezdjék az oktatást, hiszen akkor egy-egy szak nem 3-5 éves lenne, hanem 10-15.

Az ált. iskola és a középiskola arra való, hogy MINDENKINEK adjon egy alapvető tudást, amelyre majd később építkezhet.

2016. aug. 17. 09:54
 27/27 anonim ***** válasza:
40%
én ismertem igazi mindenből dicséretes jeles kitűnőt, gyakorlatilag én is jobb voltam nála azokból a tárgyakból amikre ő nem célirányosan készült 12.ben, pedig én aztán sosem vertem a tanulás seggére
2016. aug. 17. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!