A bőr érintésreceptorai érzékelik a sok hirtelen és gyors érintést, és nem tudják feldolgozni. Szerintem ilyesmi miatt lehet, bár nem vagyok biológus, és már biológiát sem tanulok két éve.
2010. ápr. 18. 14:10
2/8 anonim válasza:
Ánnó az ős-/előembernek hasznos volt, hogyha a szőrében apró bogarak, hangyák, bolhák, szúnyogok voltak, észre vegye, ezért az ilyen apró ingereket erőteljesebben érezte, ez a csiklandósság forrása, innen maradt ránk.
2010. ápr. 18. 14:26
3/8 anonim válasza:
De akkor miért vannak kimondottan érzékeny területek, mint pl. a talp, nyak, hónalj, derék környékén, ...? Nekem a hátam nem is csikis, pedig oda aztán ragadhatott bogár, elég nagy terület. De a nyak, az meg egy kicsi rész csak.
Bocs, ha butaságot kérdeztem és bocs, hogy belekérdeztem!
2010. ápr. 18. 15:16
4/8 anonim válasza:
Volt már a kérdés.
Ez arra való, hogy az idegen érintést megérezd, és ha szükséges, elég kellemetlen legyen az érzés ahhoz, hogy tegyél is ellene.
2010. ápr. 18. 15:32
5/8 anonim válasza:
Bocs, hogy kérdezek, de miért nevetünk tőle? Én nevetnék, ha egy pók mászna a talpamon.
2010. ápr. 18. 16:51
6/8 anonim válasza:
Úgy tudom, ez régóta érdekli az emberiséget, Platóntól kezdve
több hipotézis is van, magzat helyzetének orientálása, csecsemő játékos edzése a birkózásra.
Érdekes kérdés az is, hogy saját magát mért nem tudja csikizni az ember (még külön csikiző robottal sem, feltéve ha a robotot ő maga irányítja joystick-kal). Agyi leképező technkikákkal próbálták vizsgálni a dolgot: úgy tűnik, a csikizéshez kell valamiféle meglepetésérzet.
2010. ápr. 21. 08:38
7/8 anonim válasza:
Az ember meg tudja csikizni magát, de csak a szájpadlásán. Akkor érzünk csikizést, ha nem vagyunk felkészülve az érintésre.
2010. ápr. 25. 10:21
8/8 Zümy válasza:
de ha mondjuk megmondom vkinek hogy most csikizzen meg..és megcsikiz...akkor az nekem csikis...de akkor nem akkor nem meglepetésszerű..hát tudod hogy meg fog csikizni,nem váratlan nem?..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!