Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy tehén bandukol a...

Ha egy tehén bandukol a magasfeszültségű villanyvezeték alatt párhuzamosan a villanyvezetékkel, akkor meghal?

Figyelt kérdés
Adott egy magasfeszültségű vezeték, ha pl áll alatta egy tehén vagy egy fekvő ember a vezetékkel párhuzamosan, akkor ettől meghalhat, vagy gyakorolhat a szervezetére valamilyen káros hatást?

2016. júl. 16. 23:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Ez elektromágneses mezőnek semmilyen bizonyított hatása nincs a szervezetre."

Ez meg már milyen kijelentés? Dehogy nincs. Ha elég erős a mező, közvetlenül is érezhető. Ebből nyilvánvaló, hogy csökkentett erősségnél is van hatás. A kérdés csak az, hogy mekkora hatás mennyi időn át okoz egészségkárosodást.

"Az elektroszmog csak riogatás."

Ja. Már a 80-asokban, mikor még ez a kifejezés nem is jött divatba, olvashatóak voltak eredmények arról, hogy a villamosenergia-iparban megfelelő helyen dolgozóknál a leukémia és az agydaganatok száma szignifikánsan nagyobb.

" Egy ismerősöm..."

Egy mire bizonyíték? Bármikor lehet hozni egy leukémiás kisgyermeket, aki távvezeték közelében lakik. És akkor?

2018. jan. 2. 11:02
 12/22 anonim ***** válasza:
52%
Az elektromágneses mezőt te egyáltalán nem tudod érzékelni. Azt csak egyes halfajták képesek az oldalvonalukkal. Amit te egy erős ilyen mezőben hallasz és érzel például egy nagy távvezeték alatt, az az 50 hertz-es rezgés, amit a vezeték mint hangot kibocsát, pl. így rezegnek a transzformátor lemezei a váltakozó mágneses mezőben. Ha fogsz egy átlagos zsebrádiót, akkor kb. 1000 adót fogsz be vele ha tekergeted. Ez azt jelenti, hogy téged éppen akkor 1000 rádióadó sugárzása ér. Emellett a mobilhálózat, a saját routered és az összes szomszéd routerének a jele, a tévék, a műholdak adása, a navigációs holdak sugárzása folyamatosan éri a testedet és fogalmad sem volt erről mindaddig, amíg az ügyeletes rettegők be nem lopták a köztudatba. A kozmikus háttérsugárzás, Csernobil és Fukushima sugárzása, a karodon lévő foszforeszkálós óra mind mind sugárzik és kibocsát jeleket, de az ember él boldogan és letojja ezt az egész műhisztériát. Ha bármilyen bizonyított hatása volna az ilyen dolog kárának, már rég betiltották volna például az elektromos gyerekjátékokat vagy az MRI-t a gyógyászatban. Válaszod szerint bizonyított a káros hatás, csak még a mértéke nincs meghatározva. Miért nincs? Nincs aki meghatározza? Vagy nincs kedvük hozzá? Vagy egyszerűen annyira kicsi a mértéke és valószínűsége, hogy az nem üti meg a mérhető értéket? De ha valaki annyira meg van győződve az ártalmakról, az adjon személyes példát. Ne használjon mobil, netet és semmilyen elektromos eszközt. Ugye az már fájna? Így marad a tudatlan rettegés. Mármint nektek.
2018. jan. 2. 21:43
 13/22 anonim ***** válasza:

od érzékelni."

No és, ki írta, hogy tudja? Én azt írtam, hogy a hatása érezhető. Ott la:

Te: semmilyen bizonyított hatása nincs

Én: Dehogy nincs [hatása]. Ha elég erős a mező, [hatása] közvetlenül is érezhető.

"Amit te egy erős ilyen mezőben hallasz és érzel " Meg amiről te nem tudsz, a tudatlanságot bagolymód másnak delegálva. Utalnék Dr. Csikós Béla, az OVIT néhai műszaki igazgatójának cikére az Elektrotechnika című lap 1969 októberi számában, amelyben leírja, hogy sajátmagán kísérletezve miket érzett nagyfeszültség közelében. De ezeklőtt fél évszázaddal még mindnekábelszerelőnek demonstrálták azt, mi az a fizikai érzet, amiről az utolsó pillanatban még rájöhet, hogy a munkába vett kábel fezsültség alatt van.

A többi az rosszindulatú és értelmetlen fröcsögés.

2018. jan. 3. 08:45
 14/22 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy fröcsögés lenne, amit írtam, hiszen józan érveket sorakoztattam fel a te szavaid ellen, amik elég légből kapottak és utólagos magyarázkodások.

Volt egy elég nagyot szóló kísérlet kábé 20 évvel ezelőtt. Volt egy hatalmas borsótábla, felette egy átívelő távvezeték. És valóban, a vezeték vonalában a borsóbokrok nagyobbak voltak, szemmel láthatóan. A konteósok (mint te) tort ültek örömükben, hetekig a nagyszerű áttörésről voltak cikkek itt-ott. Kivonult a tévé is és meginterjúvoltak egy parasztot a borsóföld mellett, hogy mit szól a dologhoz. Az pedig annyit mondott: ja a borsók? Azok azért nagyobbak, mert a madarak rászartak a drótról a földre. Vagyis ennyi az ügy bizonyíthatósága. Amúgy vagy fejezzük be ezt a vitát, vagy tárjál elém egyetlen, bizonyított, dokumentált esetet az ügyről. A többi csak konteó, képzelgés. S azt is tudod, hogy ez ellen nagyon könnyű védekezni, csak egy Faraday-kalitkát kell alkalmazni, amelyikbe nem hatol be az elektromágneses sugárzás. Ha lenne bármi, a gyártók már rég lecsaptak volna erre, pl. vashálót tennének a házak födémébe vagy finom fémhálót szőnének a babakocsik ernyőjébe. De mivel erre még a mai vadkapitalizmusban még kísérlet sincs, itt a bizonyíték, hogy az egész csak kitaláció.

2018. jan. 3. 10:17
 15/22 anonim ***** válasza:

"Nem hiszem, hogy fröcsögés lenne, amit írtam" Ja, ha ez nem te voltál, akkor bocsánat: "Ugye az már fájna? Így marad a tudatlan rettegés."

"Faraday-kalitkát kell alkalmazni, amelyikbe nem hatol be az elektromágneses sugárzás" Hát, az az elektromos tér ellen jó, de pont a mágneses tér veszélyesebb.

A többi ugyanaz a kategória. Konteózás, örömünnep ülés... ezek a rosszindulatú és értelmetlen hozzátételek. A tények számítanak.

2018. jan. 3. 12:15
 16/22 anonim ***** válasza:
Akkor ismételten felszólítalak, hogy mutass egyetlen olyan esetet (tényt), ami dokumentálva van! Várom.
2018. jan. 3. 13:35
 17/22 anonim ***** válasza:

Az a gyanúm, te vagy nem olvastad el, mit írtam, vagy nem érted...

Feltételezve az elsőt, ismétlek, hátha most elolvasod:

1. Azt írtam, hogy az erőtérnek van az élő szervezetre hatása. Ezen mit kell dokumentálni? A testáram az testáram, az elektromos tér is azt okoz, a mágneses tér is. Ez már csak úgy fizika. No de leírtam egy tapasztalást az elmúlt 50 év egyik nagy alakjától (egyértelműen és ismételten a csuklóban és könyökben izületi fájdalmakat, a szemben pedig a túlzott napozás hatásához hasonló szúró érzéseket tapasztaltam, melyek 1-3 hét után múltak el), gondolod, hazudott? Ha épp nem ipari frekvenciáról van szó, nézz utána a transzkraniális mágneses stimuláció fogalomnak például. De egyébként a WHO 'Environmental Health Criteria 238' című kiadványa elég visszafogottan összefoglalja ezt az egészet, a test különböző alkotóelemeire gyakorolt hatástól kezdve a tanulmányokat, melyekről kell, azokról megjegyzi, hogy nem tudták megismételni, sőt, ellenkező eredményt hoztak ki mások

2. Azt írtam, hogy már évtizedekkel ezelőtt értekeztek a foglalkozásszerűen nagy expozíciónak kitett rétegnél szignifikánsan nagyobb leukémia-előfordulásról - mégpedig arra írtam, hogy "Az elektroszmog csak riogatás.". Gondolod, a foglalkozás-egészségügyi szakemberek az ilyen eltéréseket riogatásnak szánták? :D Amúgy nem tettem félre 88-ban a cikket, sajnálom.

Konteósok, mi? :D Végülis nem lehet haragudni rád, hozod a magyar eszmecserekultúrát, akinek ellenérve van, azt lőjük a Dunába. :D

2018. jan. 3. 15:27
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Semmi ilyet nem mondtam. Én pont példákat kértem tőled és én konkrét érveket sorakoztattam. Neked két érved van, az egyik hogy "úgy van" (alátámasztás nélkül), a másik a hit, hogy úgy hiszed. Utoljára felteszem a kérdést: ha tényleg lenne bármilyen káros hatása, akkor a hatóságok/kormányok/emberek engednék hogy használjuk? Biztosan akadna valaki, aki meglovagolná a dolgot és hatalmas médiafelületen fújná fel a legkisebb ilyen ügyet is, ha lenne. De nem volt. És köszönöm a vitát, észérveket ütköztettünk, de nem győztük meg egymást. Ha lesz bármi bizonyítékod, szívesen olvassa mindenki. Addig maradjon meg az egész az összeesküvés elméletek szintjén, mint a repülők kondenzcsíkjában levő méreg, meg a rég megtalált, csak az emberiség elől eltitkolt rákgyógyszer.
2018. jan. 3. 18:12
 19/22 anonim ***** válasza:

Ezen két és fél éve tűnődök :D Ez a ferdítés magasiskolája.

"az egyik hogy "úgy van" (alátámasztás nélkül)"

Ez vonatkozik arra, hogy megírtam, hogy a múlt század második felének nagy alakja, az Országos Villamostávvezeték Vállalat igazgatója, a nagyfeszültségű feszültség alatti munkavégzés hazai módszerének kidolgozója, aki a fémszövött elektrosztatikus védőruhák hatását magán kísérletezte ki, leírta a szaklapban, hogy milyen érzései voltak, mikor védőruha nélkül megközelítette a delejt? Az már igen. :D

"A másik a hit, hogy úgy hiszed"

Egy szót nem mondtam bármivel kapcsolatos hitemről. Én a tényekről beszéltem.

2020. aug. 26. 20:15
 20/22 anonim ***** válasza:

19#

Itt a hivatkozott cikk az 52. oldalon:

[link]

Ebben kapacitív áramokról van szó az pedig nem a mágneses, hanem a villamos tér hatására jön létre. Te pedig a mágneses térrel riogatsz. Akkor mit szólsz: van mágneses terápia is, az is biztos káros. Egyébként, ha van hatása, akkor az rajtad már erősen látszik. Amikor ide írogatsz, akkor is többféle mágneses és villamos tért kibocsátó készülék közelében vagy, az nem zavar?

2021. márc. 25. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!