Létezhet Föld tipusú óriásbolygó?
Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy pl.Jupiter,Szaturnusz,Uránusz,Neptunusz ezek mind gázbolygók.A méreteik sokszorosa a kőzetbolygókénak (nem tudom ez e a jó szó rá).Lehetséges lenne,hogy egy kőzetbolygó is akkora legyen,mint a Jupiter?És egy ilyen bolygón lehetne élet?Pl.a Föld lehetne akkora,mint a Jupiter?Gondolom az északi,déli részekek nagy szélsőségek lennének az egyenlítőtől való hatalmas távolságok miatt2016. júl. 15. 20:14
1/7 anonim válasza:
Létezhet, és az ilyenen csak nagyon apró élőlények tudnának megélni a nagy gravitáció miatt.
2/7 anonim válasza:
A nagy tömegű kőzetbolygó magához vonzza a gázt is, és még nagyobb tömegű gázbolygó lesz belőle. Csak akkor tudok elképzelni ilyesmit, ha a csillagrendszerben nagyon kevés a szabad gáz valamiért, vagy mondjuk a csillag a gázbolygóról lefújja a gázokat egy hatalmas napkitörésben. Szóval nem túl valószínű, de persze elég nagy a világegyetem, mindenféle furcsaság előfordul.
Semmi nem zárja ki, hogy élet legyen rajta.
3/7 Tislerics Máté válasza:
Létezhet! pl: Kepler-10c!
Élet? persze! miért is ne!... Ennél többet nem lehet mondani: Az élet kialakulása rejtély!
4/7 anonim válasza:
#1: ...kivéve, ha az élet kifejlesztene valami olyan megoldást erre a problémára, amit el sem tudunk képzelni, és amit a Földön nem fejlesztett ki soha, mert nem volt rá szüksége.
5/7 Wadmalac válasza:
#4: például a sűrű atmoszférában lebegni képes lények. A felhajtóerő megfelelő közegben, megfelelően eltérő, könnyebb gáz "lufikkal" bármilyen gravitációt képes legyőzni.
6/7 A kérdező kommentje:
Tehát értelmes élet nem lehetne rajt?
2016. júl. 18. 11:17
7/7 Wadmalac válasza:
Pillanatnyilag egyfajta értelmes életet ismerünk egyfajta bolygón. Ez alapján tippelni értelmetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!