Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Láttatok már gömbvillámot?

Láttatok már gömbvillámot?

Figyelt kérdés
Aki látott, kérem írja le milyen volt.

2016. júl. 6. 16:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ja, mondok egy egyszerű példát: képzelj el egy 10x10x10x10 elemből álló tömböt, aminek az elemei W, X, Y és Z koordinátával rendelkeznek. Attól még, hogy ezt geometriailag csak trükkökkel tudod ábrázolni 3D-ben (a 4. dimenziót egy átlóval szemléltetve, "leszeletelve" a tömböt 3D-s rétegekre, vagy az időt használva 4. dimenzióként), létezhet ilyen tömb, és létezik is, rengeteg számítógépes program használ 4+ dimenziós adattáblákat.
2016. júl. 8. 11:01
 12/15 A kérdező kommentje:

Az időt hagyjuk ki, mert a térről, a kiterjedésről beszélünk.

Ebben a 3D világunkban ha trükközni akarsz 4. térdimenzióval, az is ebben a mi világunkban van.

Szóval csak feltételezés, hogy lehetséges, minden esetre elképzelni nem tudjuk.És semmi sem igazolja a létét, viszont a mindennapos tapasztalat igazolja a 3D világot-abban élünk.

2016. júl. 8. 12:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Az idő is dimenzió ! Matematikailag lehet végtelen dimenziós terünk is.

A modern fizika szerint : szupersztring elmélet pedig éppen 11 dimenziós vagy több az univerzumunk.

2016. júl. 8. 16:29
 14/15 A kérdező kommentje:

Én is hallottam ilyen háromnál több, akár 11 dimenzióról, Dávid Gyula is beszél ilyenekről, de ő sem hiszi el.

Nagyon sok modern elmélet van, és sorra dőlnek majd meg.

Mindenesetre tényleg nagyon érdekes lehet a gömbvillám a furcsaaságaival együtt. Szívesen megnéznék egyet, persze jó messziről.

2016. júl. 8. 18:34
 15/15 anonim válasza:
Én láttam gyerekkoromban. Lassan haladt, derék magassàgban volt (nekem gyerekként olyan mellkas) és egy izzó kosárlabdàhoz tudnám hasonlítani. Olyan két méterre lehetett tőlem és egy üvegfal volt köztünk. Én a házban voltam, a gömb pedig a ház mellett lebegett. Amikor megállt, nagy erővel szétpukkadt. Akkor tettem egy hátra arcot és vagy fél óráig nem mentem arra. Nem volt viharos idő, átlagos nyári nap volt. Akkor nem tudtam még, hogy mi volt az, később a bátyám magyaràzta el, aki a szomszédban volt épp és ő is hallotta, amikor szétrobbant. Ha láttok ilyet, szerintem ne menjetek a közelébe.
2019. ápr. 5. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!