Mennyi esélyem van hogy elméleti fizikus legyek?
+9-ikes vagyok.
Esetleg, ha ráhúzok nagyon a matekra,fizikára az érettségiig,akk úgy lehetséges?
Szia!
Ugyan nem vagyok fizikus(matematikusnak készülök), de vannak azt hallgató ismerőseim.
A velük való beszélgetésekből nekem az jött le, hogy az elméleti fizika jelentős része matek, ráadásul komplexebb egyetemi matek; főként analízis, meg csoportelmélet, ami a gimnáziumi mateknál lényegesen összetettebb.
Viszont azt írod, nem szereted a matekot, de a fizikát érted és szereted. Szerintem elég nehéz a fizikát kellő matematikai tehetség nélkül szeretni. Szóval nem lehet, hogy valójában elég jó vagy matekból, csak túlságosan a jegyekben kapott értékelésre hagyatkozol?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
2-ik válaszoló: köszi a biztatást :D és sok sikert az elméleti matematikushoz;) megprobálok minél jobb eredményeket elérni a 2 tantárgyból.:)
3-ik válaszoló: köszönöm a választ, megfogadom a tanácsot!
4-ik válaszoló: köszönöm a te válaszodat is!:) azon alapoztam,hogy nem vagyok túl jó matekból, mert(lehet h általánosban jónak számítottam)de most középiskolában szerintem nekem több idő amíg megértek valamit, illetve egyes szöveges feladatok nehezen mennek, természetesen vannak olyan feladatok is mellyekkel könnyebben megbirkozók.:) de igyekszem ezen javítani.:)
Hát ha már 9.ben 4es vagy matekból.... én nem választanám a helyedben. A kilencedik m8nd fizikából és mind matekból csak a 8.os anyag ismétlése. Amikor 9.es voltam és se nagyon hittem el. De most csak gondolj bele.7.ben vettétek a gyorsulást, sűrűséget, sebességet stb. Matekból pedig a Pit-tételt, Thálesz-tételt és még 1-2képletet vesztek.
Matekból én heti 5órában 5ös voltam mindig is. De most fizika fakton haldoklom. Pedig én is úgy voltam vele, ahogy te. Csak én 5ösökkel mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!