Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért mondják azt hogy nem...

Miért mondják azt hogy nem lehet időutazni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 11. 16:32
1 2
 11/16 dellfil ***** válasza:

Miért nem van most tegnap? Jelenleg miért nem volt a lessz? Tegnapelőtt miért nem fogok holnap megborotválkozni? Sima arcú maradok egy órával ezelőtt most szakállas arccal?

Különben meg... mé' ne lehetne? Most is azt tesszük összvilágilag. Utazunk "előre" (valamerre) az "időben". ja, hogy nem tudunk kiszállni... Na az úgy tűnk jelenleg nem megy. És valószínű, előbb "hódítjuk meg" a saját galakszisunkat, mintsem megfordíthatóvá tudjuk tenni az okságot.

2010. ápr. 12. 01:09
 12/16 anonim ***** válasza:
A jövőbe utazni fénysebességgel nem kihívás, de visszafelé haladni már bajos, mert ahhoz fekete lyukakat kell szolgálatba állítani.
2010. ápr. 13. 00:41
 13/16 anonim ***** válasza:
Énis gondolkodtam ezen és arra jutottam, hogy szerintem nem lehet. Képzeld el, hogy reggel ahelyett, hogy bemennél dolgozni időutazol, egy az, hogy kifognak rúgni a munkahelyről a másik meg ,hogy nem az időben utaznál. Mert a térnek is kellene változnia mivel száz éve nem az az épület volt ott mint most vagy éppen azóta már romlott. És kimenne be helyetted dolgozni az eredeti időből eltünnél, meghalnál vagyis meg sem születnél pedig már mondjuk van egy gyereked is. Persze ez szerintem van így.
2010. ápr. 14. 16:58
 14/16 anonim ***** válasza:
Hű, tényleg, szerintem nem is mondtál hülyeséget. Ha időben utazol, akkor "kiemelkedsz" a számodra jelenből és az olyan mintha nem léteznél, és akkor tényleg gond van a leszármazottakkal, sőt még azokkal is, akikkel valaha kapcsolatba kerültél, vagy valamilyen módon befolyásoltad az életét. Menrt így nem jelenik meg a "hatásod" és az események teljesen más irányba mennek. Tehát, ha valaki így utazna az időben, akkor soha nem tudna visszatérni a saját idejébe...
2010. ápr. 14. 18:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Ennek a paradoxonnak a feloldására alkalmasak a párhuzamos univerzumok, amik csak annyira elméletiek, mint az időutazás a múltba.
2010. ápr. 14. 22:57
 16/16 anonim ***** válasza:

Találtam neked egy írást. Érdekesnek tűnik, bár most nem volt időm végigolvasni. Nem tudom, érdekel-e még a téma.

[link]

"A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 04-11 17:04" voltam. :)

2010. ápr. 22. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!