Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért mondják azt hogy nem...

Miért mondják azt hogy nem lehet időutazni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 11. 16:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
Miért, Te azt állítod, hogy lehet?
2010. ápr. 11. 16:34
 2/16 A kérdező kommentje:
nem, illetve nem tudom. csak már sok helyen hallottam hogy nem lehet időutazni. miért mondják ezt?
2010. ápr. 11. 16:36
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

mert ez egy relatív fogalom, mint a gondolat olvasás

nem megfogható

ennek ellenére vannak olyanok, akik azt állítják jártak a jövőben, vagy elhiszik, vagy kinevetik őket, vagy egyszerűen csak bezárják őket a gyogyóba

2010. ápr. 11. 16:42
 4/16 anonim ***** válasza:
78%

Mind Kaszandra esetek.

Kaszandra jővőbe látott csak senki nem hitt neki. Lehet,hogy van olyan ember aki idő utazó de nem hisznek neki.És ameddig nem lessz tömeges az idő utazás addig ez elég hihetetlen dolog.

2010. ápr. 11. 16:46
 5/16 anonim ***** válasza:
51%

Azért, mert azt mondják energiamegmaradás törvénye van, nem lehet gyorsabban utazni a fénysebességnél, nem lehet időutazni.

Mindegyiket megdöntötték már, mégis fennálnak, mert régi "nagy" fizikusok támasztották őket, az akkori technológiával -.-'

2010. ápr. 11. 16:50
 6/16 anonim ***** válasza:
53%
lehet, bemész egy pszihiátriára(nem hiszem h jól írtam) és ott minden második ember elmesél neked egy történetet erről
2010. ápr. 11. 16:53
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Akik azt mondják, azok közül sokan a paradoxonokra hivatkoznak. (Visszamész, megölöd valamelyik felmenődet, vagy csak teszel valami olyat, ami miatt tök más irányba kezd el haladni az élete, és onnantól kezdve te nem létezel, és nem tudsz visszamenni, hogy megöld...) Vagy például ott van az is, hogy ha igaz a "pillangó-effektus", akkor bármit teszel, az hatással lesz valamilyen módon mindenre, és minden megváltozhat a jövőben. Persze, ha belegondolok, ez nem zárja ki azt, hogy lehet időutazni, inkább csak azt mutatja, hogy nem ajánlatos.

Egyébként, ha eszer sikerül időutazni, akkor sok dolog a helyére kerülhetne. (feltűnően fejlett technológia az ókorban, magyarázat a nem az adott korba illő tárgyakra-amik közül nem tudom, mi hamisítvány, mi nem, de kell hogy legyen köztük valódi)

2010. ápr. 11. 17:04
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"Visszamész, megölöd valamelyik felmenődet,"

Ez is igaz, de ha a káoszelméletet nézed, akkor már akár az is elég, hogy azzal, hogy visszamész, levegőt szorítasz ki, vagy rálépsz egy növényre, amire nem lépne rá semmi, azzal is tehetsz maradandó rosszat.

2010. ápr. 11. 18:51
 9/16 anonim ***** válasza:

"akkor bármit teszel, az hatással lesz valamilyen módon mindenre"

Na igen, ezt is írtam, csak a te verziód szebb. :) Az a gyilkolászós egy szélsőséges példa.

2010. ápr. 11. 20:32
 10/16 anonim ***** válasza:
50%

"Mindegyiket megdöntötték már, mégis fennálnak, mert régi "nagy" fizikusok támasztották őket, az akkori technológiával -.-'"

Kíváncsian várom, hogy ki döntötte meg pl., hogy a fénysebességet nem lehet átlépni.

2010. ápr. 11. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!