Miből áll a multiverzumok közötti tér? Üres, vagy nagy energiájú felhő?
"Egyik sem. A vákum pedig pont egy energiával teli izé úgy amúgy :)
"
Ez olyan él a macska meg döglött is?
Vagy van róla elképzelésed, hogy mit jelent az egyik sem?
@3: Nem, nincs. Az viszont világos, hogy ha létezik multiverzum, azaz nem csak egyetlen univerzumból áll a világunk, akkor ezek az univerzumok elszeparáltak - ha nem lennének elszeparálva, egyazon univerzumhoz tartoznának. A vákum az pedig _nem_ semmit jelent. Ha a kvantumnyüzsgéstől el is tekintünk (bár miért tennénk?) akkor is a téridő egy létező szeletét jelenti. Ha vákum választaná el őket, akkor nem lennének elválasztva, hiszen akkor vígan folytatódna a téridő -> vígan folytatódna a mi unicerzumunk -> ami utána jön, az is egybetartozó lenne a mi univerzumunkkal.
Az energiával teli ködszerű izé meg értelmezhetetlen dolog.
Az a baj, hogy semmi sincs ott -> nem üres.. semmi tehát mivel az üres az matematikailag mondjuk legyen a nulla. az univerzumközi tér pedig x->(vektor).
azt mondjuk hogy x = 0. Ez azt jelenti, hogy az x-nek van meghatározott értéke a 0. Vegyél egy dobozt amiben 2 alma van akkor doboz->x almák száma->y y=2. vegyuk ki a két almát a dobozból akkor y értéke 0, de ugye ott van a dobozban lévő tér, tehát 0 egy érték. Pedig az univerzumok között nincs idő se tér. tehát nem üres, egyszerűen nincs ott semmi.
Mojjo! Nem feltétlen kell, hogy elszeparáltak legyenek az univerzumok. A mostani elméletek többfajta univerzum lehetőségét vetik fel, s ezekből az egyik az, hogy mi univerzumunkból, több új univerzum is kifejlődhetett vagy fejlődik is jelenleg.
Ezt úgy kell elképzelni, mint egy faágat. A főág a mi univerzumunk, amelyeken rügyek képződnek, amelyekből később ágak lesznek, amelyek szintén új univerzumokat jelentenek. Ha jól tudom, ez az egyes típusú párhuzamos univerzumok elmélete. Bár nem vagyok biztos a besorolásában. De nekem ez rémlik, hogy ez az egyes típusú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!