Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Emelt szintű számolós feladat...

Emelt szintű számolós feladat kémiából keverékek témakörben?

Figyelt kérdés
Két fém ötvözetének meghatározott mennyiségét három egyenlő tömegű részre osztották. Az első mintát sósavval reagáltatták, ekkor 1,792 dm3 normálállapotú hidrogéngáz fejlődött. A második mintát nátrium-hidroxid-oldattal reagáltatva 1,344 dm3 normálállapotú hidrogéngáz fejlődött, és oldhatatlan fém maradt vissza, mely az eredeti keverék tömegének 52%-a. A harmadik mintát oxigénnel reagáltatták, és ekkor 3,53 g oxidkeveréket kaptak. Egy-egy fém oxidációs száma a különböző reakciókban azonos (de egymástól különböző). Mely két fém alkotta a keveréket és milyen összetételben?
2016. ápr. 10. 14:19
1 2
 11/16 anonim válasza:
Engem is érdekelne a feladat sorszáma.
2016. máj. 9. 13:48
 12/16 A kérdező kommentje:
Nekem is megvan a megoldáskötet, és csak annyi van benne, amennyit leírtam az első kötetben! De tessék a szám: 416. B)
2016. máj. 10. 07:04
 13/16 anonim ***** válasza:
nem azért, de ha ennyit megoldottál már igazán tudhatnál, hogy egyet megoldanak és a többiben visszahivatkoznak ahhoz amit részletesen kidolgoztak
2016. máj. 10. 10:41
 14/16 A kérdező kommentje:
Na ne mondd! Kössz, sokat segítettél. :D Akkor próbáld meg TE megoldani a feladatot az A) rész megoldása alapján. :) :)
2016. máj. 10. 20:07
 15/16 anonim ***** válasza:

6. válaszoló vagyok.

Aktuális a kérdés még? (most volt csak rá időm)

2016. máj. 20. 13:17
 16/16 anonim válasza:
Upsz, rossz kérdésre válaszoltam, sry
2016. júl. 16. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!