Emelt szintű számolós feladat kémiából keverékek témakörben?
Figyelt kérdés
Két fém ötvözetének meghatározott mennyiségét három egyenlő tömegű részre osztották. Az első mintát sósavval reagáltatták, ekkor 1,792 dm3 normálállapotú hidrogéngáz fejlődött. A második mintát nátrium-hidroxid-oldattal reagáltatva 1,344 dm3 normálállapotú hidrogéngáz fejlődött, és oldhatatlan fém maradt vissza, mely az eredeti keverék tömegének 52%-a. A harmadik mintát oxigénnel reagáltatták, és ekkor 3,53 g oxidkeveréket kaptak. Egy-egy fém oxidációs száma a különböző reakciókban azonos (de egymástól különböző). Mely két fém alkotta a keveréket és milyen összetételben?2016. ápr. 10. 14:19
11/16 anonim válasza:
Engem is érdekelne a feladat sorszáma.
12/16 A kérdező kommentje:
Nekem is megvan a megoldáskötet, és csak annyi van benne, amennyit leírtam az első kötetben! De tessék a szám: 416. B)
2016. máj. 10. 07:04
13/16 anonim válasza:
nem azért, de ha ennyit megoldottál már igazán tudhatnál, hogy egyet megoldanak és a többiben visszahivatkoznak ahhoz amit részletesen kidolgoztak
14/16 A kérdező kommentje:
Na ne mondd! Kössz, sokat segítettél. :D Akkor próbáld meg TE megoldani a feladatot az A) rész megoldása alapján. :) :)
2016. máj. 10. 20:07
15/16 anonim válasza:
6. válaszoló vagyok.
Aktuális a kérdés még? (most volt csak rá időm)
16/16 anonim válasza:
Upsz, rossz kérdésre válaszoltam, sry
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!