A változó mágneses mező hatására létrejövő indukált feszültség mennyire tartósan lép föl és mi a jelentősége?
"Viszont nem 1kV -ról van szó hanem akár több 10kV vagy 100kV nagyságrend is előállhat."
Nem véletlenül írtam 1 kV-ot. A változás lassú, milliherzes tartományban van, a szakértő szerint (a műegyetem professzora).
"mert a transzformátorokon lejut a fogyazstókig"
Nem jut le, mert ez az 1 kV sem úgy keletkezik, hogy lejuthasson, hanem a távvezeték vezetője és a föld mélyén a visszavezetés között.
"Nagyobb a gond ha több 10kV vagy 100kV nagyságrendű túlfesz keletkezik.
Az már a közüzmi hálózat transzformátorait is t9nkre tudja tenni."
Még egyszer, nem keletkezik ekkora feszültség, és nem a nem keletkező nagy feszültség teszi tönkre a transzformátorokat, hanem a keletkező kis feszültség, ami gyakorlatilag tehát a milliherz frekvencia miatt szinte egyenfeszültség, eltolja, előfeszíti a mágnesezési görbét, így egyik félperiódusban a telítési szakaszban üzemel a gép, amihez jóval nagyobb mágnesező áram tartozik.
#9 már megint hülyeségeket beszélsz. Azért, mert a vasmagosdi jóval jobb, azért a légmagosdi nem ugyanazokat a törvényeket követi?
Ami meg az előzőt illeti:
"Egyrészt azt egy szóval sem mondtam hogy csak abban van."
Hát ezt írtad:
"Az önindukcióra pont az a magyarázat, hogy az elektromos erőtér által létrehozott mágneses tér eltárolódik a ferromágneses fémekben pl vasban"
Ez azt jelenti, hogy ha nincs vasmag, nincs önindukció, de ha nem azt gondoltad, tanulj meg magyarul. Is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!