Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az emberi tudásnak van határa?

Az emberi tudásnak van határa?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 5. 07:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%
Csak azt ne allitsatok "urban legend"-esek, hogy ugyanannyi memoria van felhasznalva egy tanult ember es egy kimondottan buta ember agyaban. Es amit irtam, azt tanultam, nem pedig kitalaltam.
2010. ápr. 7. 00:00
 12/17 anonim ***** válasza:
59%
Egy magas iq-val és alacsony iq-val rendelkező ember is ugyanannyira használja ki a saját agyát, csak az egyiknek a teljesítménye kissebb! Mint ahogy egy kifejezetten izmos testépitőnek vagy erőemelőnek is nagyábból 50%-al több izomsejtje van, holott az izomtömege sokszorosa az átlag emberének! Ez azért van mert az izomsejtek sokkal nagyobb térfogatuak, a sokkal nagyobb szénhidrát és ATP(Adenozin TriFoszfát mennyiségnek amit tárolnak és ezért tudnak sokszorosan hatékonyabban használni ugyanazokat az izomsejteket! Szóval valami ilyesmi is van az agy esetében, aki egyetemre megy és sokat tanul, annak általábban jobban megedződik az agya, pl. igen, az emlékek, a tanult dolgok tárolása és felidézése! Eddig azt tartották hogy véglegesen az agy hátsó részén tárolódnak, ám a tudosok már felismerték hogy ilyenkor ott csak agyi aktivitás észlelhető és maga az agy hátsó része nem az ember merevlemeze! Az hogy hová kerűl ez a tudás igazából még nem tudjuk, de sok esélye van hogy igazából nem is az agyba, az agy csak elküldi valahová, majd ah szükségünk van rá újra "letölti"! Hová és honnan ezt jó lenne tudni...
2010. ápr. 7. 04:50
 13/17 anonim ***** válasza:
59%
És egyébként ne keverjünk az IQ-t a tanulási késséggel! Nekem 140-es, emelett ha megkérdezel valamit biológia vagy akár csillagászati vagy kvantumfizikai témakörbe elég sok mindenre fogok tudni válaszolni, ha viszont költőkről, írokról meg irodalomról kérdeznél akkor valószínűleg hogy egy 5-ös tanuló aki 90-es IQ-val rendelkezik többet tudna! Igen, nekem volt egy osztálytárnőm aki mindenből 5-ös volt és 94-es volt az IQ-ja, én rossz tanuló voltam és egy jó barátom aki még nálam is rosszabb volt magasabb az IQ-ja mint nekem! Ez azért van mert igazából mi 3-an akikről eddig szó volt, mind átlag képességű emberek vagyunk, csak ép teljesen máshogyan oldjuk meg a dolgokat! Mert az agyunk 100%-a egy kicsit máshogyan van berendezkedve!
2010. ápr. 7. 04:57
 14/17 anonim ***** válasza:
59%

Üdv!

Nyilván valóan az agyunk kapacitása véges. Az is egyértelmű, hogy ezt nem használjuk ki teljes mértékben. Azonban az is, hogy szükség esetén tovább fog fejlődni, hiszen az evolúció eddig is rendesen tette a dolgát.

Az már filozófiai kérdés, hogy ez folytatódhat-e a végtelenig, de véleményem szerint ezen kár vitatkozni, mert addig úgysem maradhat fenn az emberi faj. Ez pedig a természet törvénye :)

2010. ápr. 12. 05:45
 15/17 anonim ***** válasza:
81%

Aki azt mondta, hogy 100 TB az agy kapacitasa, az ilyenkor mit erez? :-)

Kivancsi vagyok Te kepes lennel - e megjegyezni 879.609.302.220.800 db egymas utan kovetkezo nullat vagy egyest...

S.

2010. ápr. 12. 13:26
 16/17 anonim válasza:
Szerintem viccnek szánta de mindegy.Amúgy szerintem még mire eltűnik az emberi faj addig fel lesz térképezve az agyunk és a működése.
2010. jún. 21. 18:58
 17/17 anonim ***** válasza:

Természetesen, van, mégpedig egy igen egyszerű akadályba ütközünk: a halálba.

Nem tudjuk, hogy mennyi információt lenne képes az agy eltárolni, ha nagyon sokáig élnénk.

Valamelyik előttem író válaszoló írta, hogy nem tudjuk, hogyan tárolja az agy az információt, azt sem tudjuk, hogy hova kerül valójában, lehet, hogy csak átküldi valahová, ahonnan később letölti. Ha átmegyünk kicsit ezoterikus témába, akkor ez az asztráltest, ami végtelen mennyiségű információt képes eltárolni, de ez tudományosan nem bizonyított, csak olvastam róla, és ami engem illet, ez tűnik számomra a leghihetőbb variációnak.

De, izgatottan várom, hogy mik fognak még kiderülni az emberi agyról, amikor majd valóban megfejtik a titkait. :D

2011. márc. 18. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!