Az emberi tudásnak van határa?
Üdv!
Nyilván valóan az agyunk kapacitása véges. Az is egyértelmű, hogy ezt nem használjuk ki teljes mértékben. Azonban az is, hogy szükség esetén tovább fog fejlődni, hiszen az evolúció eddig is rendesen tette a dolgát.
Az már filozófiai kérdés, hogy ez folytatódhat-e a végtelenig, de véleményem szerint ezen kár vitatkozni, mert addig úgysem maradhat fenn az emberi faj. Ez pedig a természet törvénye :)
Aki azt mondta, hogy 100 TB az agy kapacitasa, az ilyenkor mit erez? :-)
Kivancsi vagyok Te kepes lennel - e megjegyezni 879.609.302.220.800 db egymas utan kovetkezo nullat vagy egyest...
S.
Természetesen, van, mégpedig egy igen egyszerű akadályba ütközünk: a halálba.
Nem tudjuk, hogy mennyi információt lenne képes az agy eltárolni, ha nagyon sokáig élnénk.
Valamelyik előttem író válaszoló írta, hogy nem tudjuk, hogyan tárolja az agy az információt, azt sem tudjuk, hogy hova kerül valójában, lehet, hogy csak átküldi valahová, ahonnan később letölti. Ha átmegyünk kicsit ezoterikus témába, akkor ez az asztráltest, ami végtelen mennyiségű információt képes eltárolni, de ez tudományosan nem bizonyított, csak olvastam róla, és ami engem illet, ez tűnik számomra a leghihetőbb variációnak.
De, izgatottan várom, hogy mik fognak még kiderülni az emberi agyról, amikor majd valóban megfejtik a titkait. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!