Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi szükség lehet egy ilyen...

Mi szükség lehet egy ilyen nagy univerzumra?

Figyelt kérdés
Nem értem mire jó ez, csak áll valami mögötte, kizárt hogy ez véletlen legyen, vagy nem?
2016. márc. 24. 15:40
1 2
 11/15 Wadmalac ***** válasza:
100%

Azok a dolgok, aminek úgymond értelme, célja van, mind valamilyen emberi szempontból, ember által céllal, értelemmel ellátott dolgok. Az értelem és cél fogalmakat az ember találta ki és nincs is értelme másra használni, mint aminek az ember adott célt, értelmet.

Gondolom kábé fel tudod mérni, mennyivel több ideje létezik az univerzum, mint az ember.

Innentől szerintem belátható, mennyire alaptalan a kérdés.

2016. márc. 25. 09:48
 12/15 anonim ***** válasza:
35%

Ne higgy ezeknek, kedves kérdező!

Isten azért teremtette ilyen szükségtelenül qrva nagyra az Univerzumot, hogy nehezebb legyen hinni benne. Ugyanezen okból voltak a koncentrációs táborok, ezért vannak az aranyos kis kopasz leukémiás gyerekek, meg ezért halnak éhen Afrikában.

2016. márc. 26. 09:25
 13/15 anonim ***** válasza:
A 2.VH meg az éhező gyerekek nem isten bűne. Ezekért mind az ember felelős, csak ugye sokkal könnyebb egy kitalált lényt hibáztatni, mint magunkat
2016. márc. 26. 10:02
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem túl gyakori, hogy a jóistent okolják a rossz dolgokért, sokkal gyakoribb, hogy az embert, aki Isten akarata ellenére tesz rossz dolgokat, tehát a Te vélemenyed osztják, kivéve, hogy hisznek Istenben, aki minden6ó és mindentudó, és ez a körülmény általam teljesen érthetetlen okból nem zavarja őket, amikor Isten jóságáról van szó. Mert ugye egy mindentudó hiába ad "szabad akaratot" teremtményeinek, az összes bűnüket előre látja, egymindenható pedig könnyedén tudna úgy "szabad akaratot" adni, hogy az ne vezessen bűnre. Szóval ezt csak "szívvel" lehet megérteni, csak abban a szervünkben nagyon kevés idegsejt van.
2016. márc. 26. 18:15
 15/15 Wadmalac ***** válasza:
Szerintem Isten léténél sokkal jobban megkérdőjelezhető a mindenhatósága. A vallás leghibásabb paradoxon-gyártó pontja ez. És igazán nem is szükséges kitétele a teremtőnek.
2016. márc. 29. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!