Evolúciós szempontból miért van arra szükség hogy ne tudjon például a jobb kezed teljesen függetlenül mozogni a baltól?
Az evolúció nem csak a jó dolgokat tartja meg, hanem a semlegeseket is. Simán el tudom képzelni, hogy a szemek együtt mozgatására szükség volt, viszont azzal együtt kialakult a többi végtag együtt mozgatása is, és mivel alapjában véve nem volt zavaró, ezért megmaradt.
A másik meg, hogy egy adag gyakorlással azért tudod elég jól függetleníteni a végtagjaid mozgását. Lásd a fent említett zsonglőrködést, vagy a tízujjas gépelést.
???
Az ember bal és jobb keze tökéletesen tud egymástól függetlenül mozogni...
Zongorázásnál, gitározásnál is külön működnek a kezek.
Lehet, ezek összetettebb képességek, ezért gyakorlás kell hozzá. Először talán nem a piramidális, hanem az extrapiramidális rendszer végzi.
# 4
Na most akkor fussunk neki mégegyszer!
állítás:
ne tudjon például a jobb kezed teljesen függetlenül mozogni a baltól
Ez egy hibás állítás, mert TUD ha kel. Pont. Az, hogy amikor NEM SZÜKSÉGES használni pl. a bal kezed csak a jobbat és a bal végez valami kontrollálatlan mozgást az tök mindegy.
Kérdező, ezt fordítva kell elképzelni:
Miért van arra szükség hogy ne tudjon például a jobb kezed teljesen függetlenül mozogni a baltól?
Az evolúció nem így működik!
A kérdésednek így lenne értelme:
Miért lenne arra szükség, hogy tudjon például a jobb kezed teljesen függetlenül mozogni a baltól?
#8 Bocsánat, én is így szerettem volna feltenni a kérdést de nem vagyok a szavak embere.
Azoknak akik nem értik a kérdést és csak azt spammelik "igenis tud", azok csinálják meg a kérdésben leírt tesztet. Meg fogjátok érteni. A végtagjaitok nem teljesen függetlenek egymástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!