A Föld súlya folyamatosan növekszik?
Hmm, kár, pedig azt hittem, van valami tetszetős elméleted arról, hogy mégis honnan szerzi be a Föld a plusz tömeget.
Mindenesetre igazad továbbra sincs. Megpróbálom egy szinttel lejebb vinni a dolgot, hátha. Van egy homokozónk - egy baromi nagy homokozónk, irdatlan sok homokkal. Mondjuk egy millió tonna homokkal. Elkezdünk homokvárakat felépíteni a homokból. Ezek a homokvárak szépen össze is dőlnek idővel, de mi építünk újabb, meg újabb homokvárakat, miközben a régi homokvárak romjai itt-ott azért még megtalálhatóak. Esetenként nagyon rég épített homokváraink romjait is megtaláljuk. Kérdés: folyamatosan nő a homokozóban lévő homok tömege?
"úgy értem sorra születnek a bolygónkra emberek állatok, növények, "
De azok nem a semmiből születnek. A kis sperma azért lesz kétméteres ember, mert előbb az anyuka, később pedig a megszületett gyerek folyamatosan táplálkozik a Földön lévő anyagokból.
A kérdésed:
A Föld súlya folyamatosan növekszik?
úgy értem sorra születnek a bolygónkra emberek állatok, növények, amik persze meghalnak és valamennyire elporladnak de pl a csontjuk megmarad így növekszik a bolygó súlya, nem?
...és valamennyire elporlanak... Mi van? Hogy-hogy valamennyire? Mi az, hogy valamennyire? Hova porladnak? Kiporladnak a világból? Az Univerzumból? Vagy mi?
Az "elporladás" egyenlő a teljes megsemmisüléssel?
Jó. Viszont, ha így van, akkor miért nem inkább csökken a Föld tömege, mint nő, hiszen a halál - szerinted - levon belőle. Azaz az "elporladó" eltűnik. Mármint a gondolalatmenetedből ez következne. Ja, vagy úgy lehet, hogy az "élő" az más, máshonnan jön, és csak egy része "materializálódik" és lesz belőle: "csontjuk megmarad".
Aha. Igen!! Ez az! Tényleg nő a Föld tömege. Igen!!! Így is lehet teremteni! Csodálatos! És mily primitív módszer. Hajrá Teremtő, csúcs fazon vagy...!!
De áruld már el nekem, ha ennyire más az élő, akkor mi a fene szükség van a matériára? (Matéria=anyag. Bocs..)
dellfil
"úgy értem sorra születnek a bolygónkra emberek állatok, növények,"
Ez akkor okozna növekedést ha pl űrhajóval érkeznének, de nem ez a helyzet.
Mindhárom élőlény táplálékokból növekszik, abból épül fel a teste. A táplálékok meg szintén már a Földön vannak. Az alap amit felvesznek ezek: víz, levegő és légnemű, szilárd tápanyagok. Ez mind itt van ezt eszik és ebből növekszik a testük.
De van más növekedési tényező a Föld esetében. Ez pedig a Földre hulló meteoritok tömege. Közbevetem - a meteor az az amikor nem esik le, nem ér földet hanem csak égi fényjelenség. A meteorit pedig ami ténylegesen le is hullott, elérte a talajt és megtalálható a kőzet maradványa.
A Földe naponta 10.000 tonna meteorit hullik.
10 ezer tonna az semmi az egész Földre levetítve.
A homokozós kérdésemre válaszolsz? Fog nőni a homokozó tömege folyamatosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!