Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Föld súlya folyamatosan...

A Föld súlya folyamatosan növekszik?

Figyelt kérdés
úgy értem sorra születnek a bolygónkra emberek állatok, növények, amik persze meghalnak és valamennyire elporladnak de pl a csontjuk megmarad így növekszik a bolygó súlya, nem?
2016. márc. 18. 00:32
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
aha
2016. márc. 18. 10:45
 22/42 Mojjo ***** válasza:
100%

Hmm, kár, pedig azt hittem, van valami tetszetős elméleted arról, hogy mégis honnan szerzi be a Föld a plusz tömeget.

Mindenesetre igazad továbbra sincs. Megpróbálom egy szinttel lejebb vinni a dolgot, hátha. Van egy homokozónk - egy baromi nagy homokozónk, irdatlan sok homokkal. Mondjuk egy millió tonna homokkal. Elkezdünk homokvárakat felépíteni a homokból. Ezek a homokvárak szépen össze is dőlnek idővel, de mi építünk újabb, meg újabb homokvárakat, miközben a régi homokvárak romjai itt-ott azért még megtalálhatóak. Esetenként nagyon rég épített homokváraink romjait is megtaláljuk. Kérdés: folyamatosan nő a homokozóban lévő homok tömege?

2016. márc. 18. 11:22
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

"úgy értem sorra születnek a bolygónkra emberek állatok, növények, "

De azok nem a semmiből születnek. A kis sperma azért lesz kétméteres ember, mert előbb az anyuka, később pedig a megszületett gyerek folyamatosan táplálkozik a Földön lévő anyagokból.

2016. márc. 18. 13:36
 24/42 Mojjo ***** válasza:
100%
Mondjuk ez csak most tűnik fel, de a kérdező a bolygó súlyát írta, nem a bolygó tömegét. Pedig a Földnek magának egészen pontosan 0, azaz nulla súlya van. Tömege viszont igencsak szép van, kb hatmilliárdszor milliárdszor millió kg.
2016. márc. 18. 13:46
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: szerintem a kérdezőről ennyi értetlenkedés után senki nem feltételezi, hogy képes lenne/igénye lenne erre a különbségtételre :)
2016. márc. 18. 15:28
 26/42 dellfil ***** válasza:
100%

A kérdésed:

A Föld súlya folyamatosan növekszik?

úgy értem sorra születnek a bolygónkra emberek állatok, növények, amik persze meghalnak és valamennyire elporladnak de pl a csontjuk megmarad így növekszik a bolygó súlya, nem?

...és valamennyire elporlanak... Mi van? Hogy-hogy valamennyire? Mi az, hogy valamennyire? Hova porladnak? Kiporladnak a világból? Az Univerzumból? Vagy mi?

Az "elporladás" egyenlő a teljes megsemmisüléssel?

Jó. Viszont, ha így van, akkor miért nem inkább csökken a Föld tömege, mint nő, hiszen a halál - szerinted - levon belőle. Azaz az "elporladó" eltűnik. Mármint a gondolalatmenetedből ez következne. Ja, vagy úgy lehet, hogy az "élő" az más, máshonnan jön, és csak egy része "materializálódik" és lesz belőle: "csontjuk megmarad".

Aha. Igen!! Ez az! Tényleg nő a Föld tömege. Igen!!! Így is lehet teremteni! Csodálatos! És mily primitív módszer. Hajrá Teremtő, csúcs fazon vagy...!!

De áruld már el nekem, ha ennyire más az élő, akkor mi a fene szükség van a matériára? (Matéria=anyag. Bocs..)

dellfil

2016. márc. 18. 18:06
 27/42 TappancsMancs ***** válasza:
100%

"úgy értem sorra születnek a bolygónkra emberek állatok, növények,"

Ez akkor okozna növekedést ha pl űrhajóval érkeznének, de nem ez a helyzet.

Mindhárom élőlény táplálékokból növekszik, abból épül fel a teste. A táplálékok meg szintén már a Földön vannak. Az alap amit felvesznek ezek: víz, levegő és légnemű, szilárd tápanyagok. Ez mind itt van ezt eszik és ebből növekszik a testük.

De van más növekedési tényező a Föld esetében. Ez pedig a Földre hulló meteoritok tömege. Közbevetem - a meteor az az amikor nem esik le, nem ér földet hanem csak égi fényjelenség. A meteorit pedig ami ténylegesen le is hullott, elérte a talajt és megtalálható a kőzet maradványa.

A Földe naponta 10.000 tonna meteorit hullik.

2016. márc. 18. 19:51
 28/42 Mojjo ***** válasza:
100%
Reméltem, hogy senki nem fogja megemlíteni a meteorokat, mert ez aztán végleg összekavarja a kérdező amúgy is totál zavaros képét a kérdésről, de csak bekövetkezett...
2016. márc. 18. 19:55
 29/42 A kérdező kommentje:
tudod mikor hiszem el h 10 ezer t meteorit hullik le akkor végig abban járkálnánk
2016. márc. 19. 00:20
 30/42 Mojjo ***** válasza:
100%

10 ezer tonna az semmi az egész Földre levetítve.

A homokozós kérdésemre válaszolsz? Fog nőni a homokozó tömege folyamatosan?

2016. márc. 19. 01:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!