Ez szerintetek hány watt energiát termel 1 óra alatt? (rajz)
Rajz: [link]
Ahogy a rajzon is látszik az 1 tonnás súly 10 métert esik, miközben rá van kötve egy generátorra (tételezzük fel hogy a lehető legnagyobb fordulaton pörög a generátor 90%-os energia megmaradással). A súly egy órán át folyamatosan esik mindig 10 métert (mindig visszakerül energia veszteség nélkül 10 méter magasba). Így hány watt energia képződik?
Én azt hittem hogy így kell kiszámolni a kW/h-t
98100×(3600÷(10÷9.81))÷1000
= 346449.96
De amúgy köszi amit eddig írtatok. Mivel egy J/s=W/s
10-esnek:
64kW az nem 64kW/h hanem 64*3600=230400
De köszi a szabadesés idejének képletét, így az elöző hozzászólásomban a számítás rosz mert nem 0-ról indul.
Nem, nem, és nem. 1 kWh az az energia amit 1 kW teljesítménnyel 1 óra alatt adunk le/használunk fel. 1 kWh = 3600 kWs = 3600 kJ.
A J/s nem W/s, hanem W. W=J/s. J=Ws. De én ezt már úgy látom nem fogom veled megértetni, tekintve hogy csakazértis, huszonötödjére is törtjel alá írod azt a rohadt h-t a kWh-ban. Nincs ilyen, hogy kW/h. Semmi értelme a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!