Milyen kísérletek voltak a gömbakváriumokkal kapcsolatban?
Légyszi ne helyezzétek át a kérdést az állatok kategóriába mert tudományos igényű választ szeretnék.
Pl X professzor Oxfordban kettős vak kísérletet végzett a helyi biológia tanszéken, ennek az eredményét pedig szintén kettős vak kísérlettel végezte el Y prof az USA egyik legjobb egyetemén, és Z prof is ugyanígy tett, ebből megállapították h a gömbakvárium nem jó.
Nem tudom, mennyire tudományos, de én is úgy tudom, hogy beleőrülnek a halak a monoton keringésbe - arról nem is beszélve, hogy a legtöbb halnak akkor is kicsi, ha egyedül van benne.
Ha ilyen akváriumod van, feltétlenül tegyél bele valamilyen aszimmetrikus díszt (növényt a szélére, stb).
Igen én is a monotonitásra meg a vízáramlás hiányára gondoltam, mondjuk szerintem alap h egy akváriumban legyenek növények meg szűrő, akár gömb akár szögletes.
Szerintem nem a gömb alakkal van a gond hanem hogy 30 literesnél nagyobbat sehol se árulnak.
Csak az az érdekes h az akvaristák magát a gömb alakot démonizálják(ha rákérdezek azt mondja rosszul érzi benne magát a hal, namármost egyforma térfogatú berendezett gömb és szögletes akváriumban egyformán viselkedik a hal, esetleg kitöltettek a hallal egy kérdőívet h melyik akvárium tetszik neki?).
És a legújabb őrület az h a madarak rosszul érzik magukat KÖR ALAPRAJZÚ KALITKÁBAN. :D
Komolyan az lesz a következő h a ló nem szeret körben lovagolni meg az akvárium minden oldalának aranymetszés arányúnak kell lennie. :D
"egyforma térfogatú berendezett gömb és szögletes akváriumban egyformán viselkedik a hal"
Ha jól rendezted be.
Csakhogy a gömböt szeretik szimmetrikusan berendezni, mert úgy szép. Akkor pedig a hal megőrülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!