Miért robban fel a nitroglicerin ütés hatására?
Figyelt kérdés
2016. márc. 2. 22:05
11/14 Wadmalac válasza:
Most nézem, hogy desztillálást írtam, ha valaki mégis olyan őrült, hogy nekilát otthon, eszébe ne jusson forralni. 50 fok fölött úgy eldurranhat, hogy csak na. És akkor a képébe kapja jobb esetben csak a savas vagy éppen lúgos keveréket, rosszabb esetben az egészet repeszgránát formájában.
Ne csinálja senki.
12/14 anonim válasza:
Dear Kérdező! Úgy-e tudod, hogy a kérdésed okán a TEK (így március 15-e közeledtével, meg úgy egyébként is...) MÁR RÁD IS ÁLLT!
13/14 Walter_Dornberger válasza:
ad#11:
Csodálkoztam is rajta, hogy ezt írtad, de gondoltam vákuum desztiláció. Mint azt korább is írtam, a vízmentesség a döntő.
A másik amit tudni kell: az értágító hatása miatt ha rácsapsz a papírra és elkukkan (amire azért nagy az esély) akkor a lélegzetvételkor bejutó gőzeitől eléggé nagy fejfájás tud az emberre jönni. Jó erős kávé a megoldás.
Ugyanezért nem kell belenyúlni sem, bőrön át felszívódik.
14/14 zé01 válasza:
Sem légköri nyomáson végzett sem vákuum desztilláció nem javasolt, érthető okok miatt...sőt egyenesen életveszélyes, savmentesítés, majd szárítószeren szárítás és ennyi. Szerencsére már a kénsav és a salétromsav sem olyan könnyen beszerezhető, mint pár évvel ezelőtt így aki abszolut nem ért hozzá legalább elveti a gondolatot is, hogy glicerin-trinitrátot állítson elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!