Milyen lenne, ha egyáltalán nem lenne emlékezetünk, kizárólag a jelenben élnénk, és a múltat azonnal teljesen elfelejtenénk?
Szerintem attól függ, mennyi idő után lennének elfelejtve a dolgok. Jónéhány évvel ezelőtt láttam egy olyan filmet (talán a discovery-n), ahol amnéziás betegeket mutattak be. Az egyikőjüknek az emlékezete csak 10 másodpercig tartott. Kórházban volt az illető, mikor ment hozzá valaki, akkor kb. 10 másodperenként köszönés ill. kézfogás volt, mintha 1000 éve nem látták volna egymást.
Ez maga a borzalom, valószínűleg kihalna az emberiség, ha hasonlóan kéne élni.
Ha folyamatosan növeljük az emlékezési időt, szerintem található lenne egy olyan kritikus időérték, amely alatt kihalna az emberiség.
Az emlékezet korlátozása az agyi gondolkodást is korlátozza.
Elfelejtenénk, hogy .. mit is?
Kampec..
Nézd meg a Memento című filmet (2000). Például kínos, mikor rohansz, és hirtelen azt sem tudod, hogy éppen üldözöl valakit, vagy téged üldöznek.
Amúgy emlékezet nélkül nem lehet tervezni, nincsenek összetett célok, az egymással való kommunikáció értelmét veszti, nincs tapasztalat és tudás, nincs otthon, nincs közösség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!