Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Valaki elmagyarázná ezt?...

Valaki elmagyarázná ezt? Nagyon alapvető. (Matek - Diff egyenlet)

Figyelt kérdés

u(x)=y/x

y=ux

y'=u+u'x

A harmadik sor hogy jön ki?

2016. febr. 14. 18:34
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Gépészmérnöki. BSc diploma megvan, MSc-t most kezdtem, de főállás mellett csinálom.
2016. febr. 17. 19:34
 12/29 anonim ***** válasza:

:DD

Nekem eddig is nagyon lesújtó véleményem volt a mérnökök matematika és fizika tudásáról, de te most rátettél egy lapáttal erre.

2016. febr. 17. 19:39
 13/29 anonim ***** válasza:
De gondolom csak hülyéskedtél, mert azt sem tudod mi az a diffegyenlet, a kérdésed pedig maximum egy gimnazista számára lehetne elnézendő.
2016. febr. 17. 19:41
 14/29 A kérdező kommentje:

Még pályakezdő vagyok, nem egy komoly mérnök. A mateknak és a fizikának azt a részét vágom, amit kellett használnom, a diff. egyenletek nem tartoznak közéjük.

Nyilván te jobban vágod a dolgot, bár mintha úgy rémlene, hogy a kérdést sem sikerült értelmezni, mert összezavart a diff egyenlet kifejezés, (Höhh? Hunn van?) ami mellesleg a tantárgy nevét takarja, aztán bámultál ki a fejedből, mint valami homályökör.

De az utánad következő rögtön kapcsolt, talán mert nem az általad emlegetett gimnazistáéval megegyező szövegértelmezéssel bír.

2016. febr. 17. 21:52
 15/29 anonim ***** válasza:

Hát ha a BSc képzésed alatt nem találkoztál soha diffegyenlettel, akkor mégis milyen fizikát tanultatok? :D Ezek szerint az egyenes vonalú egyenletes mozgás már túlszárnyalja a tudásodat fizikából? Az csak MSc-n jön?

Nem a szövegértelmezésemmel van baj, hiszen te diffegyenletekről fantáziálgattál a kérdésed címében, én pedig értetlenkedve álltam, hogy mégis hol van az. Jóhiszeműen az meg sem fordult a fejemben, hogy a kérdezőnek halvány lila gőze sincs a matekhoz és azt se mtudja mi az a diffegyenlet.

2016. febr. 17. 22:10
 16/29 A kérdező kommentje:

Már megint képzelődsz, mert nem mondtam, hogy nem voltak diff egyenletek. :D Volt a második félév végén, de már írtam, hogy azóta már idő eltelt és sokat felejtettem, mert nem is kellett alkalmaznom több, mint két évig és amikor elkezdtem tanulni nem sikerült felvenni a ritmust.

A diff egyenlet a kérdésben zárójelen belül van, ergó kiegészítő információnak is tekintheted, iránymutatás, hogy nagyjából mi a témakör. Ha letakarod, anélkül is értelmezhető ugyanúgy.

2016. febr. 17. 22:39
 17/29 anonim ***** válasza:

Sajnos elég eltérőek a követelmények az egyes egyetemeknél. A Műegyetem és a Miskolci kivételével gépészmérnökin viszonylag kevés helyen oktatnak diffegyenleteket. Ez persze nyílván annak a hibája, hogy most minden szarból egyetemet csináltak...

A kérdező is nyílván a fent említett két intézménytől eltérő helyen tanul, így valóban lehetséges, hogy nem tanultak diffegyenleteket.

2016. febr. 17. 22:47
 18/29 A kérdező kommentje:

Tanultunk. Bár hozzáteszem az én gyak tanárom elképesztően szar volt. De nem csak az ő hibája, mert az első évet ellébecoltam, utána világosodtam meg. Ha ügyes vagy a matek szigót le lehetett tenni kettesre még úgy is, ha a diff egyenleteket nem vágod.

Nem a fent említett intézményektől eltérő helyen tanulok.

2016. febr. 17. 23:02
 19/29 anonim ***** válasza:

Én elképzelhetetlennek tartom, hogy van olyan műszaki "egyetem", ahol ne használnák a diffegyenleteket napi szinten.

Most komolyan kérdezem kedves kérdező, ti mit tanultok az egyetemen? Minden rendszert diffegyenletekkel lehet leírni. Komolyan nem tudom elképzelni azt, hogy bármi érdemlegeset tanulnátok diffegyenletek nélkül, és hogy az egész egyetemi képzés alatt egy kurzuson volt szó arról, hogy mi az a diffegyenlet.

Tudjuk hogy a mérnökök tudása matematikából és fizikából sok kívánnivalót hagy maga után (még a BME-seknek is), ami nem is lenne óriási probléma, mert egy jó mérnök kíválóan tudja használni azokat a matematikai módszereket, amelyeket nem igazán ért.

De az, hogy valaki ne használná a diffegyenleteket, az példátlan, nem is nagyon tudok hasonlatot mondani rá. Mintha egy sebész nem tudná, hogy néz ki a szike.

2016. febr. 17. 23:03
 20/29 anonim ***** válasza:
De azért ez megnyugtat, hogy fizikusként könnyen ki tudom szorítani a mérnökök többségét a saját szakterületükön.
2016. febr. 17. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!