Lehetne olyan képet készíteni a Naprendszerről, melyen a Nap és a bolygók egy része is jól kivehető?
Lehetne-e olyan távolságból nézni a Naprendszerre, ahol a Nap mellett legalább néhány bolygó is jól kivehető lenne? Léteznek ilyen valósághű fantáziarajzok, modellezések?
Attól tartok, a bolygók túl kicsit ahhoz, hogy a Nap mellett láthatóak legyenek, és valósághű legyen a kép. Túl nagyok lehetnek a távolságok.
Nem tartom kizártnak, hogy egy szonda is készített ilyen képet, de pont ilyet nem találtam.
1-es "montázs" képén kérdezted miért nincsenek egy vonalban a bolygók, miért vannak a képen összevissza.
Mert a valóságban is különböznek a bolygók pályasíkjai, némelyiknél jobban másoknál kevésbé!
A többit már megválaszolták az előzőek.
Nem véletlenül világ ŰR a világűr.
Valószínűleg ilyen képekre gondoltál, de a méretek fiktívek rajtuk:
A teniszlabdát nem tudom mekkora, de ha nem számoltam el és kerekített méretarányokkal: ha a Nap 10 cm akkor a Föld 1mm és 10,7 m-re van tőle. A teniszlabdával ez kb feleződik. Ezt nem lehet egy nagyobb de még megszokott méretű képen bemutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!