Mi fog történni, ha egy fekete lyuk és egy nála nagyobb tömegű csillag találkozik? Ki hogy szippant be kit?
Tisztelt Mojjo.
Több évig agyaltam a világ vége forgatókönyvön, sokat olvastam, tanultam de erre vonatkozó tanulmányok ha vannak is mind kétségesek. Kérdésed egy ragyogó parciális differenciálegyenlet, melyre nem tudom a választ. Úgy érzem magam mint Faraday aki nem tudta matematika nyelvére lefordítani megfigyeléseit,/ettől még nem vagyok Faraday/ gondolatait. Most sajnálom csak igazán az elmulasztott matematika órákat!!! Nagyon röviden nekem a Nagy Egyesített fekete lyuk jön be, az Univerzum örökké változik, csak azt tudnám miért titkolózik ennyire.
#Mojjo:
Egyrészt a közeli csillagok egymásra sokkal nagyobb hatással vannak, de két távoli csillagcsoportosulás tömegközéppontjai ettől még közeledhetnek egymáshoz.
Ugyanakkor egy ilyen csoportra minden irányból hatnak ilyen erők, és mivel az Univerzumnak nincs széle, sem középpontja, valójában tényleg nem törvényszerű a végső összeomlás. Csak nem azért, amit írtál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!