Kristályvizes só oldásának lépései?
Nemrég volt laborgyakszink, ahol is kristályvizes sót oldottunk adott mennyiségű vízben. Kiszámoltam, hogy pontosan hány cm³ vizet mérek ki a mérőhengerrel egy főzőpohárba és 2 tizedes pontosággal a kristályvizes sót is kiszámoltam, majd táramérlegen kimértem egy másik főzőpohárba. Most jön a lényeg amin meglepődtem; a sóhoz adtuk hozzá lassan a vizet vékony sugárban lefolyatva. Én speciel fordítva csináltam volna, mikor figyelmeztetett osztálytársam hogy is kéne csinálni. Az lenne a kérdésem; mi történt volna hogyha a sót simán hozzáöntöm a kimért vizemhez? Változtatna-e akár a keletkezett oldatom sűrűségén ez bármit is például? Vagy nem és ez csak az úgymond "szabvány eljárás" ? =)
[Megjegyzem, hogy CuSO₄ x 5H₂O só oldásáról volt szó, tehát jól láthatóan bekékült az oldat]
Azt tudom hogy tömény sav esetén mi a teendő, csak itt egy kicsit bekavarodtam. Viszont mostmár tiszta minden, köszönöm a segítségeteket! =)
Nemhiába azért önálló munkavégzés mellett oda kell figyelni, és jogos.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!